P4s Radiofrokost feirer DAB-nettet

Programlederne Daniel Høglund, Silje Stang og Bjørn Faarlund drar denne uken på Norgesturné, og sender P4s Radiofrokost direkte fra blant annet Tromsø, Værøy, Trondheim, Lom og Spydeberg.

Av

Anledningen er at P4 vil feire at DAB-nettet – i følge myndighetenes krav – nå er ferdig utbygget. Det betyr at over en halv million nordmenn som ikke har kunnet høre P4 de siste 10 årene, igjen kan ta inn “Lyden av Norge”.

P4s Radiofrokost skal i militæret

Første stopp er Finnmark, nærmere bestemt Pasvik grensestasjon, der Radiofrokosten i dag skal i militæret. Etter det går turen til både Tromsø, Lofoten, Trondheim, Spydeberg og Lom. Alle steder blir det fire timers direkte radiosending, og alle steder vil det bli opplevelser og reportasjer litt utenom det vanlige.

– Jeg har faktisk aldri vært nord for Trondheim før, og det er jo en skandale når jeg lager radio for hele landet hver eneste dag, sier programleder Daniel Høglund. Han gleder seg stort til å besøke det han har hørt er Norges vakreste landsdel.

Og at det er akkurat Pasvik leir som er første stopp på reiseruta synes alle de tre programlederne er ekstra spennende. – Ingen av oss har noen sinne vært i militæret, så det blir litt av en «førstegangstjeneste» når vi nå skal begynne vår militære karriere med å patruljere grensen mellom Norge og Russland, sier programleder Bjørn Faarlund. – Og så blir det spennende å se Vinmonopolet i Kirkenes, for ryktene skal ha det til at våre naboer i øst valfarter dit for å handle, legger han til.

Frokostservering og konsert med Marcus og Martinus

Torsdag 18. september blir det fire timers direktesendt Radiofrokost fra torget i Tromsø, og alle som tar turen får gratis frokost så langt beholdningen rekker. Dagen etter blir det også stort fokus på mat, for da går turen til Værøy i Lofoten, hvor også P4s mat- og vinekspert Christer Berens blir med. Radiofrokosten skal på fisketur, og dessuten besøke verdens nordligste sjokoladefabrikk.

Mandag neste uke blir den store bildagen. Da åpner nemlig rallykjører Henning Solberg sitt hjem Spydeberg i Østfold for Bjørn, Silje og Daniel. Solberg har egen gocardbane hjemme, og målet er å få testet banen skikkelig. Deretter går turen til Hårstad barneskole i Trondheim hvor det blir det både sending, frokostservering og konsert med MGPjr-vinnerne Marcus og Martinus. Turnéen avsluttes neste onsdag på bakeriet i Lom.

– Det er gledelig at om lag 500 000 nordmenn som ikke har fått inn P4 på sine radioer de siste 10 årene nå kan få inn både P4 og alle våre øvrige kanaler som P5 Hits, P6 Rock og P7 Klem, sier P4-sjef Trygve Rønningen. – Spesielt gjelder dette mange innbyggere i Nord-Norge, og derfor er det ekstra viktig for oss at Radiofrokostens Norgesturne nå skal innom både Nordland, Troms og Finnmark, avslutter han.