Lommeradio

Lommeradioer er manges venn i hverdagen. Det finnes mye å velge blant når det gjelder bærbare DAB-radioer.

Pendler du med tog eller buss, eller liker du å ta med radioen når du drar ut på tur. Da vet du antagelig at den lille bærbare radioen mange steder fungerer ypperlig dette. I tillegg er den også gratis i bruk, og du slipper at det påløper kostnader forbundet med streaming. En oversikt over lommeradioer med DAB finner du nederst på siden.

Viktig å vite

Lommeradioer med DAB+ bruker som regel hodetelefonledningen som antenne, uansett om programmet kringkastes via FM eller DAB. En antenne har alltid best mottak når den holdes loddrett eller vertikalt, vær alltid nøye med å ikke krølle ledningen, men la den henge rett ned. Når du hører radio på farten kan mottaket variere etter hva slags radiodekning det er der du beveger deg.

Dekningen fra DAB-nettene er generelt god over hele landet, Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har bekreftet at den er på høyde med og tildels høyere enn FM-dekningen. I likhet med FM finnes det imidlertid svakere partier som man i større grad vil kunne merke med en radio i bevegelse som ikke har optimal antenne og plassering som en stasjonær radio.

Tog

Mottak på tog er generelt vanskelig for alle typer radiosignaler. Årsaken er at toget i praksis er et metallbur med solfilm i vinduene. Solfilm brukes for varmedemping og energibesparelse og består av metalloksid som demper radiobølger kraftig. Hvor godt mottaket av mobil-, FM- eller DAB-signaler er avhenger av togtype og nærheten til senderen. Mange foretrekker å bruke wifi på tog, men kapasiteten ombord på toget kan ofte være for dårlig for streaming av radio. Lommeradioer kommer i mange prisklasser, batteritid vil variere fra produsent til produsent. Spør din forhandler dersom du ønsker tips og råd.

Eksempler på produkter

Viser 16 av 16 treff i kategorien Lommeradio

Endre søket
Prisjakt

Produktguiden er utarbeidet i samarbeid med Prisjakt

Produktguiden er en hjelp til orientering, men dekker ikke nødvendigvis alle produkter. Den er heller ikke en kvalitetsgaranti. Det tas forbehold om feil i informasjonen om produktene.