Multirom

Mange ønsker lydanlegg med radio som gjør at du kan høre det samme over hele huset.

I dag finnes det mange produsenter av slike sentral-anlegg, som distribuerer lyd og bilde til rom og soner i huset ditt. Med et slikt anlegg kan du høre radio i alle rom samtidig – eller hver for seg.

Radio i multiromsanlegg

Bruker du dette systemet til radiolytting styrer du radioen fra en app på mobilen eller nettbrettet. vær oppmerksom på at det kan være vanskelig å kombinere en vekkeklokkefunksjon, for eksempel på soverommet, til denne løsningen. Dette kan imidlertid løses med en egen klokkeradio, som også fås i ulike priskategorier. Les mer i vår radioguide for soverommet.

Radioen i et multiromsystem fungerer via streaming og fordrer en god og stabil wifi i huset. Wifi-problemer vil skape forstyrrelser i radiomottaket og utfall av nett vil kutte radio helt. Vær også oppmerksom på at wifi er basert på abonnement og at du indirekte betaler for bruk. Radio via kringkasting (slik som DAB og FM) er mindre sårbar for utfall og påvirkes svært sjelden av eksterne hendelser. En DAB-radio vil være gratis i bruk og generelt enkel å betjene.

Ønsker du DAB-radio som lydkilde til ditt multiromsystem kan du ordne det med et enkelt adapter som kobles til anlegget. Les mer om hjemmeadaptere.

Se forøvrig testen av multiromsanlegg som er gjort av TV2 Hjelper deg

Mange lydkilder

Du kan koble mange typer lydkilder til anlegget, som for eksempel CD-spiller, DVD, video, radio, iPod, MP3 spiller, PC med flere. Lydkildene kan fordeles på hele boligen eller kun til enkelte utvalgte rom. Det eneste synlige er små paneler som styrer det hele.

Høyttalerne kan være frittstående eller integreres, alt avhengig av rommets form og størrelse, akustiske forhold og dine ønsker om lydkvalitet og utseende.

Se produktguiden nedenfor for ulike multiromsløsninger.

Eksempler på produkter

Viser 21 av 142 treff i kategorien Multirom

Endre søket
Vis alle
Prisjakt

Produktguiden er utarbeidet i samarbeid med Prisjakt

Produktguiden er en hjelp til orientering, men dekker ikke nødvendigvis alle produkter. Den er heller ikke en kvalitetsgaranti. Det tas forbehold om feil i informasjonen om produktene.