Stua og andre oppholdsrom

Radio i stua gir deg mange muligheter. Her kan du finne løsninger der både internett og DAB er gode lydkilder.

Radio er mer enn et tradisjonelt apparat i vinduskarmen eller stereoanlegget. I et rom som stua kan du se på mange type løsninger når du skal oppgradere den gamle FM-radioen.

Men først litt nødhjelp til den som ikke ønsker store endringer. Mange vet nemlig ikke at en gammel FM-radio kan oppgraderes – og for mange kan dette være en enkel og god løsning i et allerede fint og funksjonelt stereoanlegg. Ved å koble til en adapter gjør du anlegget i stand til å ta i mot digital radio. Adaptere til hjemmebruk finnes i de fleste elektronikkbutikker. Les mer om hjemmeadaptere.

Mange hører også radio via tv-apparatet. Les mer her.

 

Nytt anlegg

I et oppholdsrom kan du både ha DAB og internett som lydkilde, hvilket betyr at du vurdere både DAB- og nettbaserte apparater.

DAB ligner mest på den tradisjonelle radioen og er enklest i bruk, med innstillinger og menyer du kjenner fra før. Internettbasert radio gir større kanalmangfold og tar inn kanaler fra hele verden. Men for noen er menyen i nettbaserte radioer mer krevende, og fordrer at du leter mer i menyen for å finne dine kanaler.

Nettbasert lytting forutsetter også at du har god wifi-tilgang hjemme. Har du dette kan du også bruke såkalte multirom-anlegg, for mange kjent gjennom systemer som Sonos. Dette gir deg radio i mange rom i huset, og gjør at du styrer radioen på enkel måte fra en app. Les mer om multiromløsninger.

Du finner radio med DAB og internett i mange størrelser, stiler og med ulikt design. Se produktguide nederst på siden.

Bluetooth, USB mm

For mange er det viktig at radioen har tilleggsfunksjoner som Bluetooth, aux-kobling eller USB-tilkobling. Funksjonene tillater deg å hente musikk/lyd fra mobil, nettbrett eller pc – og på den måten spille egen musikk på samme anlegg som radioen. Med Bluetooth kan du også koble radioen til eksterne strømmehøytalere. Alle disse funksjonene er søkbare i produktguiden nederst på siden.

Strøm/batteri

Noen DAB+-radioer har vanlige batterier, andre har oppladbare batterier og det være store forskjeller mellom produsentene. Spør i butikken eller søk blant tester på internett for å sjekke batteritiden på radioen du tenker å kjøpe.

De eldste DAB-radioene bruker relativt mye strøm, men moderne radioer er stadig mer strømgjerrige og varer i flere dager med utstrakt bruk. Kringkasting som DAB og FM krever generelt langt mindre strøm enn streaming via internett.

Pris

Digital radio er blitt gradvis rimeligere i takt med annen forbrukerelektronikk. Enten man ønsker lang batteritid, trådløs lydtilkobling eller andre egenskaper finner man i dag gode alternativer.

DAB vs nett

Apparater-innstilling-displayDigital radio er radio slik du kjenner det, distribuert digitalt. Dette betyr radio via DAB, internett/mobilnett og tv-apparater. Ler mer her.

 

Eksempler på produkter

Viser 21 av 520 treff i kategorien Stue/oppholdsrom

Endre søket
Vis alle
Prisjakt

Produktguiden er utarbeidet i samarbeid med Prisjakt

Produktguiden er en hjelp til orientering, men dekker ikke nødvendigvis alle produkter. Den er heller ikke en kvalitetsgaranti. Det tas forbehold om feil i informasjonen om produktene.

Eksempler på produkter

Viser 12 av 12 treff i kategorien Hjemmeadapter

Endre søket
Prisjakt

Produktguiden er utarbeidet i samarbeid med Prisjakt

Produktguiden er en hjelp til orientering, men dekker ikke nødvendigvis alle produkter. Den er heller ikke en kvalitetsgaranti. Det tas forbehold om feil i informasjonen om produktene.