Digital-tv som radio

I dag kan også tv`en brukes som radio. Se i kanallisten der du normalt finner tv-kanaler, og du vil oppdage mange radiokanaler i tillegg.

Av

De fleste leverandører av digital TV har inkludert egne menyer for radio. Fordelen med å benytte digital-TV mottakeren er at alt ligger klart til bruk. Ofte er det en egen meny  som omhandler radio, og der finner man et rikt radiotilbud.

Lydkvaliteten på radiosendingene som overføres via den digitale TV-mottakeren er et fullgodt alternativ og er en god måte å høre digital radio i stua.

Med digital-TV menes et TV-signal levert av eksempelvis Riks TV, Canal Digital, Viasat, Get og andre kabelleverandører. Digital-TV kommer som oftest som en egen, løs boks som er koblet til tv apparatet, men kan også være en integrert løsning i nyere tv-apparater.