Første lokalradio på radiospilleren

Radio Haugaland er første lokalradio til å ta i bruk den nasjonale nettradioplattformen. Digitalradio Norges nettspiller har i løpet av sommeren knyttet til seg 11 radiokanaler.

Av

I Haugesundsdistriktet er Radio Haugland en viktig og stor lokalradio. De har oppdaterte nyhetstjenester og en hel rekke reportere og ekspertkommentatorer tilknyttet radioen. I tillegg er de flinke til å bruke mulighetene på nye medier. I våres vant de pris under Social Media Days i Oslo, der de fikk prisen for «Beste totale sosiale medier-plattform 2012″ for Facebook-siden Aktuelt Haugalandet.

Nå er de også første lokalradio ut på radiospillerne – med det kan de nå lyttere i hele Norge.

– Radio Haugaland har laget en levende radiospiller som tar i bruk sosiale medier på en spennende måte, sier Ole Jørgen Torvmark i Digitalradio Norge.

Nettspiller opp på kort tid

Digitalradio Norge tok vinteren 2013 initiativ til en felles plattform for å gjøre radiolytting enklere på nett. Med det lanseres en rekke banebrytende muligheter. Konseptet gjør at radiokanalenes nettspillere får lik navigering, felles søkemotor og hurtigvalgsknapper til personlige favorittkanaler uansett hvilken radiospiller du benytter.

– Foruten Radio Haugaland har P4, P5, NRJ og Klem FM lansert sine versjoner av radiospilleren i sommer, opplyser Torvmark. Flere internettradioer er også tilknyttet.