Tyske ARD satser på DAB+

Den statlige kringkasteren ARD går videre med overgangen til radiosendinger via DAB + . Digital radio er en relevant distribusjonsplattform med høy merverdi for lytterne, konstaterer de i en pressemelding.

Av

ARD slår fast at det bør sendes radio på FM og DAB + så lenge som nødvendig og så kostnadseffektivt som mulig. Samtidig må radiolytteren få tilstrekkelig tid for å gjøre en overgang til digital distribusjonskana .

Søker samarbeid

ARDs styreformann Lutz Marmor understreket den grunnleggende betydningen av fremtiden for digital radio i løpet av styrets møte i Hannover.

–  Vi har en felles posisjon innen ARD om dette, men kan ikke gjøre overgangen fra FM til DAB + på egenhånd. Vi trenger støtte fra lovgiver dessuten må de privateide kanalene være om bord for å gjøre DAB + en suksess, sa Marmor på styremøtet.

Definerer kriterier 

I en rapport til styret har en arbeidsgruppe i ARD, ledet av MDR-direktør Karola Wille, definerte kriterier som skal anvendes i forbindelse med overgangen fra FM til DAB + . Disse knytter seg særlig til den tekniske bestemmelse av overføring signaler, utstyr for husholdninger og biler med DAB + mottakere og variasjonen av digital radio programmering. – Det er ikke bare kringkastere som trenger å bli oppmuntret til å bytte. Lyttere trenger også oss til å gi dem den visshet at digital radio vil gi dem et pluss når det gjelder mangfold av programmering, i form av mottakskvalitet og når det gjelder service informasjon om de nye mottakere. Med dette i tankene, vil vi gjerne supplere innholdet i de relevante kriterier for overgangen sammen med private aktører, sier Karola Wille, direktør i MDR.

De tekniske forhold for en vedvarende rask utvidelse av digital radiokringkasting vil variere fra en region til en annen, og bestemmes uavhengig av offentlige kringkastere. Av hensyn til lytterne ønsker ARD å samle støtte fra private kringkastere slik at digital radio i Tyskland utvikles via alle relevante distribusjonskanaler .