Sveitsisk radiobransje vil slukke FM

Sveitsisk radiobransje vil bygge full digital distribusjon innen 2020, og deretter slukke FM-sendinger gradvis.

Av

Radiobransjen ser for seg to hovedfaser i overgangen til heldigital distribusjon; Først skal alle analoge stasjoner i gang med parallelle sendinger på DAB+ og FM (innen 2020), deretter starter utfasingen av FM. Innen 2024 ventes analoge sendinger å opphøre helt. DAB+ er utpekt som hovedplattform for den digitale distribusjonen.

Utvidelsen av DAB+ i Sveits er allerede godt i gang, og i Zurich kan man i dag motta 47 stasjoner over digital kringkasting. I den fransktalende delen av Sveits har et DAB+ nett vært operativt siden april i år, og allerede nå kan man høre 9 av 10 FM-stasjoner fra denne regionen også på DAB+. Alle kanaler fra den statlige kringkasteren kan i dag høres også digitalt.

Les mer her (engelsk) på den sveitsiske mediemyndighetens (Ofcom) hjemmeside.