Utvider nettet i Hedmark

Radiodrift AS utvider sendernettet på Hedmarken. Fra nå av kan Ringsaker, Hamar og Stange ta inn lokalradio på DAB.

Av

Med det har lokalradio enda bedre senderbetingelser, og Solørradioen, Elverumsradioen og Radio Exact er på DAB i nesten hele fylket.

– Nettet er bygd ut for Hedmarken fordi Radio Exact ønsket å komme seg på DAB i sitt område. Nå dekker vi hele Hedmarken med unntak av Ringsaker nord for Rudshøgda. Senderen ser ut til å fungere svært bra, sier ansvarlig redaktør og daglig leder, Bjørn-Martin Brandett i Solørradioen. Brandett driver selskapet Radiodrift AS, som er konsesjonær i DAB-nettet.

Den nye senderen står på Duengerhøgda på Nes.

Tidlig ute

Det lokale DAB-nettet i Hedmark var det første lokalnettet utenfor Oslo som åpnet. Solørradioen sender i dag både på DAB og FM.

– Lokalradioen har hatt en sterk posisjon i Solør gjennom 20 år, og at vi nå er digitale viser at distriksnorge kan følge med i utviklingen. Vi er rustet for den digitale tidsalderen for radio som starter for alvor i 2017 eller 2019, sa ansvarlig redaktør og daglig leder, Bjørn-Martin Brandett, da nettet ble åpnet.

Solørradioen har to fast ansatte, men frilansere og frivillige gjør staben til 23- 24 personer som bidrar til produksjonen.

Det første senderpunktet var Kjølaberget, som dekker Kongsvinger – Elverum.

Den offisielle åpningen av nettet ble foretatt på Kjølaberget og til stede var både Line Langnes fra Medietilsynet og Ole Jørgen Torvmark fra Digitalradio Norge

Det første lokale DAB-nettet ble etablert i Oslo og Akershus høsten 2013.

Hedmark.duengerhøgda