Følg radio-konferansen live

Torsdag 11.juni samles deltagere fra 12 ulike land til konferansen Radioens digitale sprang i Oslo. Norges overgang fra FM til DAB trekker bransjefolk fra inn og utland.

Av

Hele konferansen streames over nett, på disse sidene. Følg konferansen via webtv.

Trykk på denne lenken for å få se konferansen i egen sidevisning. 

Want to watch the conference live? Go here for english version.

Hvorfor er Norge først i verden med å slukke FM-nettet? Svein Harberg, leder av Stortingets Kulturkomite, åpner konferansen Radioens digitale sprang med dette som tema klokken 10.15.

Konferansen samler norske aktøktører som på ulikt vis jobber med eller er berørt av omleggingen fra analog til digital radio. Klokken 11.10 kan du høre kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, P4-sjef Kenneth Andresen og SBS Radios sjef Lasse Kokvik snakke om muligheter og utfordringer knyttet til lytting og kanaler. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet vil snakke om DAB-dekningen og hvordan denne er målt, mens utbygger Norkring forteller om jobben med utbygging av nye DAB-nett.

Europa vil lære av Norge

Konferansen er kommet til som resultat av stor utenlandsk interesse for det norske slukke-vedtaket. Det er påmeldt deltagere fra 12 ulike nasjoner, alle deltagere har tilknytning til radiobransjen. Mange ønsker mer innsikt i prosessen som ledet opp til det norske slukkevedtaket.

I flere land bygges det nå ut riksdekkende DAB-nett for å etablere en digital distribusjon som er robust nok til å overta etter FM-distribusjonen.

Fra kl. 13.10 kan du høre hva Europas kringkastere plnalegger for og hvordan de jobber med en digital overgang.

Disse vil stå på scenen i Oslo: Radiosjef Danmarks Radio Tor Arnbjørn, EBUs Christian Vogg, Dee Ford i Bauer Media og Staffan Rosell i SBS Radio Sverige. Ford Ennals Fra Digital Radio UK, Jaqueline Bierhorst fra Digital Radio+ Nederland, Marcel Regnotto fra Ofcom i Sveits. Miroslaw Ostrowski fra Radio Wroclaw Polen, Helmut Bauer, Digital Radio Germany, Patrick Hannon fra World DMB og Dominique Lievyns fra Norkring Belgia.