NRK Klassisk blir DAB+-kanal

Fra og med fredag 14. august 2015 vil radiokanalen NRK Klassisk bli sendt som en DAB+-kanal.

Av

Det betyr at radiokanalen må søkes opp på nytt på DAB-radioen.

– For de aller fleste lytterne vil et nytt kanalsøk på radioen være det eneste de trenger å gjøre for å kunne fortsette å høre på NRK Klassisk, sier NRKs radiosjef Marius Lillelien.

NRKs radiosjef, Marius LillelienFOTO: Anne Liv Ekroll/NRK
Mange kanaler allerede på DAB+

– Fordelen med DAB+ er at det gir plass til omtrent dobbelt så mange radiokanaler med god lyd. DAB+ er den nyeste standarden og radioer som er solgt i Norge de siste fem årene er i all hovedsak DAB+, forklarer Lillelien.

Hvis du vil sjekke om at du har en radio som støtter DAB+ kan du se om du får inn NRK Jazz, NRK Sport, NRK P13, NRK mP3, NRK Folkemusikk, NRK Radio Super, NRK Sámi Radio eller NRK Vær. Alle disse kanalene sendes allerede i DAB+. Se hele kanaloversikten her.

Husk å resette digitalradioen din for å være sikker på å hente inn endringen. Når du resetter vil alle tilgjengelige kanaler automatisk bli søkt opp. Få tips og råd om dette på egne sider.

Har du en DAB-radio som er eldre enn fem år gammel kan det være at den ikke støtter DAB+.

Plass til flere kanaler med DAB+

DAB+ gir plass til omtrent dobbelt så mange radiokanaler med god lyd som den første DAB-standarden.

– Grunnen til NRK Klassisk flyttes til DAB+ er også at P4 ønsker å lansere en ny kanal. For at den skal få plass i sendernettet avgir NRK litt kapasitet. Ved å oppgradere til DAB+ for NRK Klassisk allerede nå blir det mulig, sier Lillelien.

Når radioen blir heldigital i 2017 vil radiokanalene bli sendt i DAB+.