Norske DAB-nett nominert til innovasjonspris

Norkring er nominert til internasjonal innovasjonspris for etableringen av nasjonale DAB-nett. Prisen deles ut søndag, på en av Europas største kringkastingsmesser.

Av

DAB-nettet er en av ti nominerte prosjekter. Norkring eier og driver de norske DAB-nettene, som nå distribuerer radio til hele landet. DAB-nettene overtar som hoved-distribusjon for kringkastet radio når FM-nettene utfases.

– Det er en ære å bli nominert blant så mange innmeldte prosjekter og spennende både for Norkring, våre kunder og samarbeidspartnere at vi blir lagt merke til. Norkring har stått overfor en utfordrende utrulling av DAB og vi er stolte av å ha planlagt, bygget og etablert verdens mest omfattende DAB-nett i et land med utfordrende topografi og klima, sier administrerende direktør, Torbjørn Ø. Teigen.

Listen på de nominerte til IBC 2015 Innovation Award gjenspeiler noen av de viktigste spørsmålene som berører kringkastingsbransjen i dag, og Norkring er nominert i kategorien «Content delivery». Finalistene er sluttbrukerne av samarbeidsprosjekter: kringkastere, medieforetak og tjenesteleverandører som hadde et definert mål, som har samlet de beste teknologipartnere og som nå drar nytte av nytenkningen.  Les mer i pressemeldingen fra IBC.

– Resultatet demonstrerer hvordan innovasjon og samarbeid gjennom alle ledd i verdikjeden, fra bransje til markedet kan bidra til en slukking av FM-nettet og en endelig overgang til en digital tidsalder for kringkasting, legger han til.

Kåres søndag

Søndag 13. September vil alle de ti finalistene bli presentert på scenen i Amsterdam. Prisutdelingen gjennomføres under IBC Awards Ceremony i forbindelse med IBC-messen i Amsterdam. IBC er et årlig arrangement for kringkasting i Europa, og er det fremste i sin sjanger, og dekker alle fagområder fra produksjon til distribusjon. Arrangementet tiltrekker seg i overkant av 55.000 deltakere fra mer enn 170 land og består av en utstilling med 1500 ledende leverandører innenfor bransjen, samt et omfattende konferanseprogram.

NRK, Bauer Media og Digitalradio Norge vil delta på seremonien. Aktørene er operatører og leietagere i Norkrings DAB-nett. Digitalradio Norge representerer blant annet P4 gruppen.

Les mer om nominasjonen på Norkrings sider