Side om side i felles kampanje

Programledere fra NRK, P4 og Radio Norge har for første gang samlet seg til en felles informasjonskampanje. Den historiske filmen er synlig på tv fra fredag 6. november.

Av

Normalt konkurrerer de om lyttere og annonsekroner men nå står de side om side i en felles informasjonskampanje. Hensikten med kampanjen er å vise at det nye mangfoldet i norsk radio, aldri før har det vært så mye innhold å velge mellom. Med digitale sendernett er det blitt 24 riksdekkende radiokanaler, FM-sendernettet har fem riksdekkende kanaler.

Det er første gang radiobransjen samarbeider om en felles innholdskampanje. Filmen viser drøyt 30 programledere fra kanaler som P4, P3, Radio Norge, P5, NRK P1, Radio1, NRK P1+, NRK Nyheter og NRJ.

– For NRK handler digitalradio om å gi lytterne et stort radiomangfold. Denne ene gangen gjør vi derfor noe vi sannsynligvis aldri har gjort før: lage en en kampanje som også viser fram innhold fra aktører utenfor NRK, sier Marius Lillelien, radiosjef I NRK.

Filmen produseres av NRK og lages for tv. Den skal sendes både på NRK og kommersielle kanaler, blant annet TV Norge, TV3 og Viasat. Kampanjen vil også bli tatt ut på hver enkelt radiokanal.  Sendestart er 6.november.

– Hovedmålet med kampanjen er å få frem hvor mye bedre lytteropplevelsen er på digital radio vs FM. Det etterlatte inntrykket er langt flere kanaler tilgjengelig digitalt enn på FM. Der kommunikasjonen tidligere har vært av en mer teknisk karakter, spiller vi nå mer på innholdet, sier Lasse Kokvik, Administrerende Direktør og Ansvarlig Redaktør i Bauer Media

– Det mest gledelige med digitaliseringen av radio er at det vil være lytterne som er de store vinnerne. Med et langt bredere programtilbud vil de kunne finne noe for enhver smak. For oss som radiohus gir dette rom for å produsere langt mer spissede kanaler, sier Kenneth Andresen, radiosjef i P4-gruppen.

Disse er med i filmen; Øyvind Loven, Geir Schau, Henriette Lien, Bjarte Tjøstheim, Steinar Sagen,Tore Sagen, Lars Eikanger, Anders Høglund, Marius Kopperud, Rune Nilsson, Niklas Baarli, Mathias Nylenna, Sigrid Sollund, Viggo Valle, Bjørn Faarlund, Silje Stang, Øystein Røe Larsen, Michael Andreassen, Stian Berg Røste, Petter Pilgaard, Anne Marte Moe, Elisabeth Carew, Kristian Rønning, Kim Johanne Dahl, Johanna Grønneberg Mesa, Ole Morten Føreland, Hanne Bjørnevik, Amir Horori, Abiel Tesfai, Benedicte J. Hamnes

image010