Tysk-britisk enighet om DAB+ og digitalradio

Digital radio og DAB+ er fremtiden for radio, sier tysk og britisk minister. Nå vil de samarbeide om å sette fart på radio-digitaliseringen i Europa.

Av

– Lyttertall fra Storbritannia viser at fremtiden for radio helt klart er digital. Det er også tydelig ifht at mer enn 75 prosent av alle nye biler har digital radio som standard, sa Ed Vaizey, britisk minister for kultur og digital økonomi på en internasjonal konferanse for 200 radiomennesker i London 4.november. 

– Så tiden er inne til at Europas regjeringer samarbeider for å akselerere den internasjonale bruken av digital radio, oppfordrer han.

Dorothee Bär, statssekretær for den tyske ministeren for transport og digital infrastruktur, støtter sin britiske regjeringsfelle. 

Bär slår fast at Tyskland satser på digital radio, og at DAB+ har gitt store fordeler for lyttere og broadcastere, gratis trafikinformation er en av disse:

– DAB+ vokser som den fremtidige platform for radio i Europa. Vi vil gjerne samarbeide med andre markeder for at få realiseret visionen, er hennes oppfordring.

Les pressemeldingen fra World DAB med Vaizey og Bärs uttalelser 

Britiske lyttere har i dag utstrakt lytting på digitale flater. 62 prosent av lytterne hører digitalradio hver uke, i følge offisielle lyttertall fra RAJAR. Digital lytting utgjør omlag 42 prosent av all radiolytting. Regjeringen har besluttet en overgang til digital radio og har satt krav til lytting og dekning i forkant av en digital overgang.

Ed Vaizey signaliserer november 2015 at FM-sendingene kan bli slått av de neste årene Artikkel i The Daily Mail.