Norge rundt for å hjelpe

Radiobransjen skal kjøre landet rundt for å informere om DAB. – Tydelig behov for hjelp med antenner, konstaterer Ole Jørgen Torvmark etter turneens tre første dager.

Av

– Mange lyttere vet at radioen blir digital, men det er behov for informasjon om praktiske løsninger, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge, som står bak den rullende informasjonskampanjen som nå skal land og strand rundt for å informere om det digitale radioskiftet.

Startet i Lofoten

Norgesturneen startet ytterst i Lofoten denne uka og har vært godt synlig med en stor turkis campingvogn. Vogna er møterom for alle som trenger informasjon om DAB og DAB-løsninger. Den har stoppet opp både på kaianlegg, langs veien og på steder der folk samles. Reine, Henningsvær, Kabelvår, Svolvær og Leknes er noen av stedene som er besøkt.

– Neste uke er vi i Vesterålen og på Andenes før vi setter nesa mot Bodø og kjører sørover langs Helgelandskysten. Møt oss hvis du har spørsmål, oppfordrer Torvmark.

Trøbbel med montering

– Vi har hatt godt med besøk i vogna de tre første dagene. Flere av dem som kommer til oss opplever å ha problemer med dekning, til tross for at de er i områder der det er bekreftet god dekning. Når vi ser på saken finner vi ofte at mottaksproblemene skyldes antennemonteringen. Etter å ha fått hjelp med å justerte antenna, reiser mange hjem med godt mottak, sier digitalradiosjefen. 

Syv av ti nordmenn har allerede en eller flere DAB-radioer hjemme, men fortsatt mangler syv av ti DAB i bilen.

– Det er bekymringsverdig at antennemontering gir lytterne utfordringer, men det er også mye av årsaken til at vi skal være på veien gjennom 2017, når de nasjonale FM-nettene slukkes i Norge, sier digitalradiosjefen.

Mer veiledning

Selskapet, som representerer de tre store kringkasterne, øker fokus på veiledning frem mot første FM-slukking 11. januar 2017.

NRKs DAB nett har nå 99,7 prosent befolkningsdekning. Kommersiell radio dekker 92,8 prosent av befolkning. I tiden frem mot FM-slukking gjøres det justeringer og forsterkninger i NRKs sendernett som vil bidra til ytterligere forsterket dekning. 

Mer informasjon om det digitale radioskifte og reiseruta ligger på www.radio.no