Riksdekkende radio er heldigital på Sørlandet og Vestlandet

I dag ble det historisk stille på FM i Sogn- og Fjordane, Hordaland, Rogaland, Aust-Agder og Vest-Agder. Nå er alle riksdekkende radiosendinger på DAB og andre digitale plattformer.  

Av

-Kl 10.00 i dag ble FM-senderne til kanaler som P4 og Radio Norge skrudd av etter lang og tro tjeneste. Dermed er all riksdekkende radio i de fem fylkene heldigital. Det betyr flere kanaler og et større radiotilbud for alle som bor her, sier Ole Jørgen Torvmark, Daglig leder i Digitalradio Norge.

Mange er digitale

Mange norske lyttere har nå en DAB-radio. 84 prosent av husstandene har en eller flere DAB-radioer, i følge Digitalradioundersøkelsen fra Kantar TNS.

– Lyttere som fortsatt bare har en FM-radio må ha et digitalt alternativ for å høre de nasjonale kanalene. Med en DAB-radio, radio-app, pc eller tv kan man høre nasjonale kanaler slik man alltid har gjort, sier Ole Jørgen Torvmark.

Nye tall fra Kantar TNS viser at det nå er 4,75 millioner DAB-radioer i Norge, av disse er 1,25 millioner radio i bil.

Det finnes i dag 30 riksdekkende kanaler på DAB, av disse er 15 kommersielle kanaler og 15 NRK-kanaler. Noen lokalradioer utenfor de største byene vil fortsette å sende på FM-båndet. Alle DAB-radioer har også mulighet for mottak av FM.

Tips om hvordan man får DAB i bilen

———————————————–

 

Norge er på vei inn i en ny radiotid, med et større tilbud til lytterne enn det som har vært mulig på FM. Dette er det digitale radiotilbudet:

P4, Radio Norge, P5 Hits, P6 Rock, P7 Klem, P8 Pop, P9 Retro, P10 Country, NRJ, Norsk Pop, Radio Rock, Vinyl, Radio Soft, Topp 40 og Kiss.

NRK P1, NRK P2, NRK P3, NRK Mp3, NRK P1+, NRK Sport, NRK Klassisk, NRK Nyheter, NRK Trafikk, NRK Vær, NRK Super, NRK Folkemusikk, NRK Sapmi, NRK Jazz og NRK P13.