Mange kan bruke DAB-adapter i bilen

Biler med FM-radio vil trenge radio med DAB+ – og for mange vil adapter være løsningen. Dette er en enhet som kobles til radioen.

Av

Norge har en av Europas eldste bilparker, med en gjennomsnittsalder på ca. 10 år. I eldre biler er det naturlig å oppgradere radioanlegget. Da kan man bruke en adapter. Adapteren mottar digitale radiosignaler og sender disse videre til den gamle FM-radio.

DAB-adaptere finnes i mange varianter og trenger ikke å være synlig i bilen. Den behøver heller ikke å være vanskelig å installere, – eller å være alt for kostbar. Hver bileier må velge en løsning som passer sine behov. De enkleste modellene kan man installere selv.

Ny radio

En annen mulighet er å bytte selve radioen. Også her finnes det svært mange løsninger å velge blant. Ved innstallering av ny radio er det viktig også å bytte antenne – DAB og FM sender på forskjellige frekvenser og trenger ulike typer antenne for å fange opp radiosignalene.

Adaptere for alle biltyper

Det er i dag store variasjoner fra bil til bil, når det gjelder tekniske tilpasninger og løsninger, men det finnes adaptere for alle typer biler og bilradioer. Ta kontakt med din forhandler for mer informasjon om din dil. Du kan også lese mer på våre sider.

Stadig flere nybiler kommer med DAB

Flertallet av alle nye biler som selges i Norge kommer med DAB-radio som standard eller tilvalg. Spør etter DAB+-radio når du kjøper bil, for å være sikker på å få en fremdtidssikker radio. På våre sider har vi samlet en oversikt over bilmerker med DAB+, listen oppdateres jevnlig.

I følge SSB er det om lag 3 millioner biler i Norge, 2,4 milloner er personbiler.

Gir flere tilleggsfordeler

Mange vil oppleve å få et oppgradert lydanlegg, med flere nye funksjoner enn DAB-radio, når de oppgrader. Adaptere og nye DAB+-radioer har ofte usb-inngang og bluetooth. Dette gjør at du kan spille musikk fra telefonen din via lydanlegget. Adapter kan også gi mulighet til å styre telefonen fra radiokontrollen.