Ikke bare DAB i en DAB-radio

En DAB-radio kan normalt også motta FM. Visse DAB-radioer har også nettradio.

Av
Vil man sikre seg det maksimale kanaltilbudet, kan man også velge en radio med innebygget kobling til internett (oftest trådløs) og nettradio.


Se produktguiden vår: Radioer med internettradio

Da har man tilgang til tusenvis av kanaler fra hele verden – så lenge man er innen rekkevidde for internett vel å merke. Radioer med DAB+, FM og internettradio er å finne i butikken og koster fra om lag 1000 kroner i dag.

DAB radioen har også FM-mottak

De aller fleste DAB-radioer både for hjemme- og bilbruk inneholder også FM-mottak. Bakgrunnen er at FM fortsatt er svært utbredt globalt, og at noen land vil sende FM og DAB parallelt lenger enn Norge. FM-delen gjør da også radioen mer anvendelig i Norge, ikke minst med tanke på at mange lokalradioer vil kunne sende FM også etter den offisielle FM-slukkingen.