Britene hører mer og mer på digitalradio

Stadig flere briter hører digitalradio. 37,8 prosent av all radiolytting foregår via en digital plattform som DAB, nett eller digital-tv viser tall fra tredje kvartal 2014.

Av

Ferske tall fra Storbritannia viser at digital-lyttingen har økt med 6 prosentpoeng til en ny bestemåling på nesten 38 prosent (37.8 prosent). Bil-lytting har økt med hele 53 prosent til rekordhøye 13.8 prosent.

Skjermbilde-2014-10-28-kl.-16.29.39

– Digital-lyttingen har vokst til en ny topp på 37.8 prosent. Dette er drevet frem av radiostasjoner som bare sender digitalt og en sterk vekst i lytting i bil. Fremtiden i radio i Storbritannia er helt klart digitial, og det er gledelig å se suksessen til nye og innovative radiostasjoner på DAB-plattformen, sier Ford Ennals, direktør i Digital Radio UK.

Over halvebefolkningen lytter nå til radio på en digital plattform hver uke.

Infographics RAJAR digital listening

Flere eier DAB-radio

DAB-radio eierskap fortsetter å vokse med 48.7 prosnt av befolkningen eller 26 millioner voksne som nå har tilgang til en digital radio, eller 8 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Den aller største radiostasjonen som bare sender på DAB er BBC Radio 6 Music. Stasjonen økte lyttingen med 15 prosent til nesten 2 millioner lyttere – en ny rekord. Den største kommersielle radiostasjonen, som bare sender digitalt, er Absolute Radio 80’s som vokste med 18 prosent, som også endte i rekord med over 1.4 millioner lyttere.

For tredje kvartalet på rad har Jazz FM økt sin ukentlige lytterskare til 553.000, opp 11 prosent siden januar. De byttet fra nasjonal DAB-distribusjon til å bare dekke London ved slutten av 2013.

Storbritannia er i en overgangsfase mellom digital og analog radio, og rapporter jevnlig digital lytting.