Radiobilene skal informere forhandlere

Denne uken legger et eget team ut på veiene for å lære butikker, bilforhandlere og folk flest mer om digital radio. Bilene skal være på veien i flere år fremover.

Av

Norge er i ferd med å digitalisere radio og Radiobilene er et tiltak som skal gi en innføring i hva teknologiskiftet vil innebære. Utstyrt med hver sin bil, demonstrasjonskonsoll for biladaptere og undervisningsmateriell skal Daniel Chr Dahl og Clara Reijers drive opplæring i lang tid. 85 prosent av landets befolkning kan allerede høre DAB.

FØLGER SOMMERÅPENT

Radiobilene skal også være tilstede på flere av stedene der NRKs Sommeråpent legger til kai. Da skal de ikke bare dele ut informasjon, men også ha aktiviteter for publikum. Mange vil få mulighet til å vinne en DAB-radio der Radiobilene ferdes.
-Det er klart vi gleder oss, vi skal kjøre land og strand rundt og møte mange mennesker. Vi er også litt spent på hvordan vi blir tatt i mot, men vi ser at mange setter pris på tiltaket og ønsker besøk, sier Reijers og Dahl.

STOR ØKNING I DAB-SALGET

Radioens fremtid er digital, og allerede nå ser man at salget av DAB-radioer er økende. Det ble solgt 65 prosent flere digitalradioer sist år, det er en trend som har vært stabil siden 2010. Salgstallene viser at DAB-radio er førstevalget for de aller fleste nordmenn som skal ha ny bruksradio på kjøkkenet eller lignende steder. 84,4 prosent av alle stasjonære radioer som ble solgt i 2012 var DAB-radioer, mot bare 15,4 prosent FM-radioer, ifølge tall fra Elektronikkbransjen. DAB-radio finnes nå i alle prisklasser.

Digitale reiseradioer hadde en vekst på formidable 900 prosent siste år. 43, 3 prosent av alle solgte reiseradioer i 2012 var en DAB-radio.
Det totale salget av DAB-radioer var fremdeles lavere enn salget av FM-radioer i 2012. Det er i stor grad musikkanlegg med FM-radio som drar andelen opp, viser tallene. Musikkanlegg har ofte tilgang på digitalradio via internett eller kan enkelt utstyres medDAB-adapter. 28 prosent av fjorårets radiosalg var DAB-radioer.

LANSERES PÅ RADIO

Radiobilene lanseres med spotter på P4 og Radio Norge fra 17.juni. Butikkeiere og bilforhandlere kan kontakte teamet om de ønsker besøk. Kontakt Radiobilene på mail: daniel@radio.no og clara@radio.no

 

Kjøreliste

Her kan du se hvor #RADIOBILENE er i sommer:

24. Juni Halden

25. Juni Filtvet

26. Juni Tønsberg

27. Juni Kragerø

28. Juni Risør

29. Juni Kristiansand

25. Juli Beitostølen

26. Juli Beitostølen

29. Juli Bergen

30. Juli Bergen

31. Juli Bergen

1. August Bergen

2. August Rosendal

3. August Stavanger

24. August Lambertseter
Her kan du se bilder fra Radiobilene