DAB-radio i motorsykkel

Det finnes flere måter å få digital radio i en tohjuling. Løsninger avhengig av type og størrelse på motorsykkelen.

Av

Mange hører radio når de kjører og det finnes flere DAB-radioløsninger – alt etter utgangspunkt. På store motorsykler, der det er mulig å montere en standardstørrelse bilstereo, kan man bruke en tradisjonell DAB-radio for bil. Se bilguide her. Det anbefales å montere radioantennen høyt oppe på innsiden av kåpen eller vindskjermen, for å få gode mottaksforhold.

Biladapter

Dersom man vil oppgradere den gamle radioen vil ulike adaptere kunne fungere like godt for motorsykkel som i bil. Det finnes mange ulike typer adaptere, de fleste integreres fullstendig med den opprinnelige radioen. Adapteret sender enten via kabel eller via FM-mottaket på den radioen.

Hvis man benytter intercom i hjelmen kan en vanlig lommeradio benyttes. Den digitale lommeradioen kobles da til intercomen via hodetelefonutgangen.

Eksempel på lommeradio som kan kobles på intercom - Sangean DPR-36
Sangean DPR-36 er en type radio som kan kobles på intercom 

 

Ved å bruke en DAB-radio fremfor en mobiltelefon, vil man redusere kostnader til strømming og belastninger på batteriet.Det finnes såkalte overganger fra digitalradio til strømuttaket på motorsykkelen, som gjør at man slipper å tenke på batterilevetiden.