Enkel innføring i DAB-adapter

En adapter oppgraderer FM-radioen din på en enkel måte, men noen er ukjente med hva en DAB-adapter egentlig er. Dette er en enkel innføring i adaptere.

Av

En adapter er en enhet som kobles til bilens radio. Adapteren mottar digitale radiosignaler og sender disse videre til den gamle bilradioen, slik at denne fungerer som forsterker.

Det finnes mange adaptervarianter, noen kan installeres på egenhånd og noen må installeres på verksted.

Adapter kan også gi noen tilleggsfordeler ut over det å høre digital radio. Fordi man kan koble en mp3-spiller/telefon til adapteren kan man også få inn egen lydfiler. Man kan også styre telefonen fra radiokontrollen og spille musikk fra USB-minnet. For en eldre bil kan dette være en fin oppgradering av lydanlegget.

For alle biler

Enten man har en nyere bil eller et 30 år gammelt klenodium finnes det en adapter som passer. Lommebok og eget ambisjonsnivå vil oftest avgjøre hva man velger. En adapter trenger ikke være alt for kostbar. Bilens originale lydanlegg har betydning for hva man velge.

LENKE: Oversikt over ulike adapter og radiotyper

LENKE: Disse adapter og bilradioene finnes i Norge

LENKE: Slik installerer du adapter i bil

VW_Up

 

Felles informasjon fra bransjen

Bilbransjen, radiobransjen og Medietilsynet har gått sammen om å informere norske bilister om adaptermulighetene som finnes. En ny felles brosjyre gjør nordmenn oppmerksom på at de må oppgradere bilradioen.