Nyhetsbrev: – Bedre veidekning og informasjon til bilbransjen

DAB-dekningen er blitt vesentlig mye bedre langs flere sentrale veistrekk. Alle nordmenn skal nå informeres om at de må oppgradere bilradioen sin.

Av

DAB-teknologien er godt egnet for radiolytting i bil, men mange har frem til nå slitt med ustabilt mottak fordi utbyggingen ikke er ferdig. 

Veistrekkene Oslo-Svinesund, Valdres, Numedal, Hallingdal og Østerdalen har nå god radiodekning. Enkelte steder er det bedre radiomottak enn på FM-båndet. I løpet av november og desember vil disse veistrekkene bli annonsert på riksdekkende radio for å gjøre folk oppmerksom på at de kan svitsje til DAB og få bedre lyd og vesentlig flere kanaler.

Alle nordmenn vil i tiden fremover vil bli behørlig informert om hvordan de kan installere digitalradio i bilen. I desember lanseres en stor informasjonskampanje på radio og tv. Mange bilister må oppgradere bilradioen i tiden som kommer.

Informasjon til alle i bilbransjen 

Alle som jobber med bil vil i løpet av november og desember få informasjon om at også bilradioen må digitaliseres.

For at overgangen til digitalradio skal gjennomføres best mulig er det viktig at de som skal kunne bistå teknisk har den kunnskapen de trenger. Mange vil velge å få ny bilradio eller adapter installert av fagfolk. Verksteder og andre arbeidsplasser der teknisk bilkyndige jobber har allerede begynt å få henvendelser og spørsmål fra bileiere om dette.

Kulturministeren: – Digitalradio er viktig

Norges nyutnevnte kulturminister Thorild Widwey ga sin tydelige støtte til digitalisering av norsk radio da hun snakket til kringkasterne på høstens Digitalforum. – Teknologiskiftet vil gi bransjen større frihet, økt ytringsmangfold  og økt konkurranse. Det er viktig å fullføre denne prosessen, som er vedtatt av et bredt flertall på Stortinget, etter planen. Vi vil bidra til at prosessen går sin gang, sa Widwey. Kulturministeren understreket at det er viktig å motivere bileiere til å skifte radio i bilen og at tiden er inne for bransjen til å synliggjøre merverdien ved digitalradio.

LENKE: Kulturministerens tale 

LENKE: Nyhetsbrev