7 av 10 har ikke sjekket bilradioen ennå

72 prosent av de som mangler DAB+ i bil har ennå ikke sjekket om bilradioen vil fungere etter at det nasjonale FM-nettet er slukket. Det kommer frem av en spørreundersøkelse som er gjennomført av TNS Gallup for Digitalradio Norge.

Av

Nordmenn liker å høre radio i bil. For å ta inn radio som normalt etter nasjonal FM-slukking må mange oppgradere bilradioen til DAB+. Blant de som ikke har DAB+ allerede er det bare 26 prosent som har undersøkt om bilradioen vil fortsette å fungere ved nasjonal FM-slukking. 72 prosent har ikke sjekket, og 2 prosent vet ikke. Det kommer frem av en spørreundersøkelse som er gjennomført av TNS Gallup for Digitalradio Norge.

– Vi anbefaler folk å begynne å undersøke oppgraderingsmulighetene allerede nå.  Det finnes mange radioløsninger å velge blant og det er viktig at alle finne den løsning som passer best i bilen, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge.

Undersøkelsen er gjort i første kvartal 2014 og kartlegger i hvilken grad nordmenn er forberedt på å  oppgradere bilradioen. Det er første gang dette kartlegges  i detalj.

Planlegger oppgradering

FM-slukking vil skje tidligst i 2017 og senest i 2019. 90 prosent av de som mangler DAB+radio i bilen, mener det er viktig å høre radio i bil.

75 prosent av disse sier at det svært eller ganske sannsynlig at de vil sette inn en DAB+radio eller adapter i bilen. De fleste ønsker å sette det bort til et  merkeverksted eller å gjøre det selv.

– Ikke vent

Et flertall av bileierne sier at de vil oppgradere når det nærmer seg slukking. 49 prosent sier at de ønsker å vente til FM-nettet slukkes.

–       Hvis alle venter til FM-slukking risikerer man lang ventetid og tomme varelager når radioen skal oppgraderes. Det er om lag 2 millioner personbiler som må oppgraderes i årene som kommer.  Bransjen har mye å hente på å stimulere folk til å bytte allerede nå. DAB-dekningen begynner å bli god over hele landet. Det sendes fire ganger flere riksdekkende kanaler på DAB, og i Sør-Norge er veidekningen nå blitt så god at man vil merke stor forskjell langs alle hovedveistrekk, sier Torvmark.

11 prosent av norske bilister har DAB-radio i bilen.

OleJørgenTorvmark4 Foto Tore Guriby:DRN

Kontakt:  

Mari Hagerup, kommunikasjonssjef Digitalradio Norge.

Mobil 920 46 088. Mail: hagerup@radio.no

 

Fakta

Det er om lag 1,6 millioner DAB-radioer i norske husstander pr første kvartal 2014. Av disse er 370.000 å finne i bil. Undersøkelsen kartlegger for første gang hvordan folk har fått DAB i bil. 91 prosent svarer at denne fulgte med bilen. 7 prosent har fått en radio ettermontert og 3 prosent vet ikke.