God DAB-dekning i Gudbrandsdalen

Tiden med skurrete radiosendinger i Gudbrandsdalen er over. Nå er det god DAB-dekning i hele dalføret – og opptil 22 kanaler både i bil, hjemme og på hytta.

Av

Kanaltilbudet i Norge blir kraftig utvidet som følge av nye DAB-nett. Alle planlagte DAB-sendere er montert og satt i drift i Gudbrandsdalen og sidedalene. Utbyggingen blir denne uken markert på kommersiell radio.

–  Nå er det mange gode grunner til å høre radio på DAB, godt mottak og 22 kanaler i store deler av dalføret er den nye radiohverdagen i Gudbrandsdalen, sier Mari Hagerup, kommunikasjonssjef i Digitalradio Norge.

Merkbart bedre dekning i Ottadalen

Ottadalen er ett av områdene som har fått merkbart bedre dekning ved overgangen til digitale sendernett. Fra Otta til Lom og videre mot Strynefjellet og Sognefjellet er det nå blitt langt bedre mottak av P4 og mange andre kommersielle kanaler. 22 kanaler er hørbart i hele dalføret etter at Jettasenderen ble oppgradert. P4 har hatt begrenset dekning i disse områdene.

Flere DAB-sendere i Gudbrandsdalen er også oppgradert og både Jetta, Tretten- og Vinstra-senderen sørger for 22 kanaler langs veien og hjemme.

–  Mange har i årenes løp blitt vant til skurrete mottak langs veien, men ved overgangen til digitale sendernett er dette historie, sier Hagerup.

Hør radiospott for Gudbrandsdalen som sendes på kommersiell radio

Mer NRK på DAB

NRK-dekningen på DAB er generelt god i hele dalen og det er i forbindelse med utbyggingen satt opp supplerende DAB-sendere for NRK-kanaler i Øyer, Kvam, Sjoa og Dombås. I områder med kun NRK-dekning er det pr nå 10 kanaler på lufta.

Ved overgangen til DAB får lytterne alle kanaler som til en hver tid sendes i NRKs regionblokk, som omfatter fylkene Oppland, Hedmark og Buskerud.

Alle kan få DAB-radio i bilen – husk at godt mottak krever riktig antennemontering.