Adaptere på 250 bensinstasjoner

Esso er den første norske bensinstasjonskjeden som selger DAB+-adaptere til bil. Nå kan du oppgradere radioen på om lag 250 Esso-stasjoner over hele landet.

Av

Tiden med skurrete radiomottak er i ferd med å bli historie. Vi har alle slitt med radiosendinger som faller ut og må søkes opp på nytt, midt i et viktig øyeblikk. Nå slipper du å bale med dette lenger.

Ved overgangen til digitale sendernett er det slutt på skurringen, og kanaltilbudet utvides kraftig over hele landet. Norge har fått et radiotilbud på opptil 22 kanaler med utbyggingen av DAB-nettet.

Nødvendig med ny radio

Teknologiskiftet innebærer endringer for bileierne. Du trenger en digital radio i bilen for å høre det nye radiotilbudet.

Stadig flere nye biler selges med DAB-radio, men gamle biler må også ha en løsning. Det løses med en DAB-adapter, som kobles til den gamle FM-radioen i bilen. En adapter mottar DAB-signalet fra lufta og videresender det til bilens originale lydanlegg. Lyden overføres via radiobølger eller ledning. På Esso-stasjonene finner du nå to ulike typer DAB+ adaptere og den rimeligste modellen koster kun 795 kroner.

– Vi er opptatt av at varesortimentet på Esso-stasjonene skal imøtekomme kundenes behov. DAB+-adaptere til bil viser at vi også justerer utvalget når nye behov oppstår, sier Lage Rolstad som er butikkansvarlig for denne kategorien i Esso Norge.

DAB+

– Esso gjør det nå enkelte for alle landets bilister å få DAB-radio i bilen Mange kan ha glede av flere kanaler på lange bilturer i ferien, sier Jarle Ruud, markedssjef i Digitalradio Norge.

Det er vedtatt å slukke nasjonale FM-nett, dette vil tidligst skje i 2017 og senest i 2019. Ved FM-slukking vil man gå over til DAB+ for alle riksdekkende kanaler. Det betyr at både FM-radioer og eldre DAB-radioer vil bli stille. Biler med eldre DAB-radioer (uten DAB+) må enten bytte ut radioen eller kjøpe adapter.

Det er nå god DAB-dekning i hele Sør-Norge, og et stort antall sendere er på plass. I løpet av 2014 vil det bli riksdekkende DAB-dekning. Vær oppmerksom på at det kan forekomme hull i dekningen på enkelte steder i landet.

Antennen er viktig

En god lytteropplevelse forutsetter at antennen er riktig montert. Hvis du slurver med antennen kan du oppleve dårlig mottak. Les mer om dette på radio.no/bil. Her finner du også instruksjonsvideo for montering.