Passerer Norge – flere nye biler med DAB+

75% av alle nyregistrerte biler i Storbritannia leveres nå med DAB+ som standard- eller ekstrautstyr. DAB-andelen i nye biler er enda høyere i Storbritannia enn den er i Norge.

Av

I følge Digital Radio UK, som jevnlig kartlegger DAB-andelen i biler på det britiske markedet, leveres bortimot to tredjedeler av med DAB+ som standard. De nye tallene ble offentliggjort i Storbritannia mandag 27. april.

Vekst på ett år

I mars 2015 hadde 64,9% av nyregistrerte biler digital radio som standard, opp fra 50,7% i mars året før. Ytterligere 10% av bilene har også digital radio tilgjengelig som tilleggsutstyr, noe som betyr at 75% av nyregistrerte biler i Storbritannia har DAB+-radio tilgjengelig som standard- eller ekstrautstyr.

– Det er gode nyheter at så mye som to tredjedeler av nye biler nå kommer med digital radio som standard. Dette er imponerende fremgang, og med enda flere digitale stasjoner som lanseres neste år, er det klart at digital radio er ferd med å bli et må-ha i bilen, sier Ford Ennals, administrerende direktør i Digital Radio UK.

Ed Vaizey, Minister for kultur og den digitale økonomien, kommenterer utviklingen slik: – Dette demonstrerer engasjementet bilindustrien har for å gi bilførere hele spekteret av radiokanaler som er tilgjengelig i dag.

Se hva Radio Today skriver

Påvirker Norge

Det britiske tallene viser at DAB-andelen i nye biler generelt er høyere enn i Norge. De ssite norske registreringene viser at over 60 % av nye biler i Norge hadde DAB+ som standard eller ekstrautstyr. Andelen er forøvrig langt høyere hos de mest etterspurte bilmerkerne – en kartlegging blant storselgere viser at 20 av 20 bilmerker tilbød DAB som standard eller tilvalgs-løsninger ved inngangen til året.

– Vi ser nå at norsk bilbransje er kommet svært langt med radio-oppgraderingen og tilgjenglighet av DAB+ i nye biler. Her har vi hatt mye drahjelp fra britisk bilindustri, som leder an, sier Jarle Ruud, markedssjef i Digitalradio Norge.

– Norske bilimportører er godt i gang med å finne løsninger også for oppgradering av FM-radioer, slik at bileiere med eldre biler får gode oppgraderingsmuligheter, legger Ruud til.