DAB-utbygging i alle fylker

Av

Utbyggingen av DAB-nettet er trappet opp til femdobbelt tempo og nå bygges det nytt digitalt sendernett i alle fylker. Les mer i nyhetsbrevet som er publisert 2. mai.

– Vi er i rute og passerte fredag 200 stasjoner som er satt i prøvedrift. Av disse er drøyt 160 overlevert til våre kunder, sier Ingrid Dietrichson, kommunikasjonssjef i Norkring, og berømmer organisasjonen for innsatsvilje og engasjement.

Å bygge DAB-nett i Norge byr på klimatiske og topografiske utfordringer. Utfordringer som Norkring denne vinteren har fått kjenne på. Adkomst til stasjonene vinterstid er en av dem, kombinert med tidsfrister, levering av utstyr og arbeid på stasjonene.

– I en tid med snøsmelting er adkomst til stasjonene en av de største utfordringene. Verken bil eller snøkjøretøy kommer seg problemfritt frem. Men, dette til tross, alle mål er så langt nådd og Norkring ser lyst på den videre utbyggingen for å gi Norges befolkning tilgang tilDAB innen høsten 2014, understreker Dietrichson.

(Les nyhetsbrevet i sin helhet)

Se video om utbyggingen