Bilister informeres om DAB-adaptere

Norske bilister og bilbransjen får grunnleggende informasjon om både adapter og antennemontering ved DAB i bil. Antennemontering har et hovedfokus.

Av

–        Vi har iverksatt en stor informasjonsoffensiv denne høsten som synliggjør nettopp antennemontering for alle som skal montere en DAB-adapter. Informasjonen har et hovedfokus i brosjyrene våre og er ytterligere utdypet på Radio.no, hvor det ligger videoer om hvordan man gjør monteringen i praksis, sier Mari Hagerup, kommunikasjonssjef i DRN.

Basert på innspill fra bilbransjen

Informasjonen er myntet på bileiere og fagfolk som skal installere DAB i bil, og kommer som et resultat av en lengre prosess som er basert på et samarbeid med mange sentrale aktører i norsk bilbransje, deriblant Norges Bilbransjeforbund, BIL og NAF.

Aktørene har gjennom et langsiktig samarbeid kommet med innspill til hva det hefter seg et størst informasjonsbehov til.

–        Vi håper og tror at norske forbrukere vil få den informasjonen de har behov for når det gjelder det å montere digitalradio i bil. Vi kjenner oss ikke igjen i kritikken om manglende informasjon om antenneproblematikk, da vi utformer vårt informasjonsmateriell i dialog med og etter ønske fra bilbransjen, sier Hagerup.

Digitalisering av bilradioen vil medføre en ekstrakostnad for enkelte bilister, men mange vil selv kunne velge mellom rimelige og dyre løsninger.

Digitalradio Norge sender denne uken ut brosjyrer til alle medlemmer i Norsk Bilbransjeforbund der det gis en grundig presentasjon av antennemontering – samt av ulike adapterløsninger. Brosjyren er allerede godt kjent i en rekke bilbransjemiljøer og er distribuert på flere konferanser der bilbransjen er samlet. Brosjyren skal også distribueres gjennom NAF. Brosjyren er et samarbeid mellom Medietilsynet, Norsk Bilbransjeforbund og Digitalradio Norge.  Nedlastbar versjon.

Les mer om adapter i bil

LENKE: Montering av antenne

LENKE: Økt fokus på DAB i bil

LENKE: Installasjon av DAB-adapter i bil