Få hjelp med bilradio over hele landet

Bilradio kan oppgraderes på mange ulike måter. En ny kartlegging viser at det er profesjonell hjelp å få over hele landet.

Av

60 prosent av landets verksteder og 80 prosent av landets kommuner har nå et tilbud om enkle radio-adaptere, som gjør FM-radioen til DAB-radio. I 65 prosent av landets kommuner kan du få hjelp til å installere avanserte integrerte løsninger. 72 prosent av kommunene har verksted-tilbud om bytte av radio i bil. Det finnes tilbud om ettermontering i alle fylker.

Av de som ikke har et tilbud i dag, sier 34 prosent at de vil etablere et slikt tilbud i inneværende år. 30 prosent har ikke tatt stilling til dette ennå.

Stor bredde i bilmerker

Medietilsynet har kartlagt kunnskaps- og servicenivået i norsk bilbransje i forbindelse med slukkerapporten som ble offentliggjort 2. September 2014. I denne er det også kartlagt hvorvidt det foreligger oppgraderingsmuligheter for alle bilmerker. 80 prosent av de spurte har løsninger for DAB+ i alle eller de fleste bilmerker. 21 prosent av de spurte tilbyr oppgradering til kun ett eller noen få bilmerker.

Lenke til rapporten

DAB+ i 73,8 av nye biler

De aller fleste nye biler kommer nå med DAB+ som standard eller tilvalgsløsning. 29 prosent av alle biler leveres med DAB+ som standard, mens 44,8 prosent leveres med DAB som tilleggsutstyr. Kartleggingen er gjort på alle bilmodeller og er ikke vektet mot salg. Digitalradio Norge har kartlagt DAB+-andelen blant storselgerne – her fremgår det at 18 av de 20 mest solgte bilmodellene kommer med DAB+.

Fra bensinstasjon til bilglass

DAB-løsninger for bil er tilgjengelig i mange ulike service- og utsalgssteder. Man får det i ordinære lyd- og stereobutikker, bilstereobutikker, hos elektronikkforhandlere, hos bilforhandlere, på bilglass-verksteder, i merkeverksteder og ordinære verksteder.

Det selges også enkle adapterløsninger på bensinstasjoner over hele landet. Esso introduserte DAB+adaptere i sitt sortiment i sommer.  

Vil du lese mer om radio til bil, har vi laget flere ulike oversikter. Denne artikkelen viser deg hvilke hovedløsninger som finnes og hvilke modeller du kan velge blant. I tillegg finnes det et knippe artikler og videoer som viser hvordan du selv kan installere og montere:

Gjør det selv: Slik innstallerer du adapter 

Gjør det selv: Slik monterer du antenne 

Enkel innføring i adapter