Østfold med eget DAB-nett: Radio Prime feirer hele uka

Det lokale DAB-nettet i Østfold er bygget ut i Halden, Sarpsborg, Fredrikstad og Moss. Østfold-kanalen Radio Prime sender på DAB og feirer med ettermiddagssendinger fra torget i Østfoldbyene tirsdag til fredag.

Av

– Vi gleder oss til å ta ett skritt inn i fremtiden, på denne måten har vi sikret at Østfoldingene kan få god lokalradio også i årene som kommer, sier ansvarlig redaktør, Leif Strømme i Radio Prime.

Radio Prime har vært Østfolds viktigste lokalradio i en årrekke, og tar skrittet over i den digitale radiohverdagen på linje med alle de store radiokanalene. Det betyr at du vil finne Prime i samme radiomeny som andre kanaler også i fremtiden.

Med DAB blir  Radio Prime mer tilgjengelig i hele fylket. Nå kan du for eksempel høre Radio Prime Halden i alle Østfoldbyene, og motsatt.

Folkefest og 100 radioer

Prime feirer overgangen med en folkefest og direktesendinger hver ettermiddag denne uka. Prime flytter ut i Moss, Sarpsborg, Halden og Fredrikstad – fra tirsdag 09.09 til fredag 12.09.

– Miniturneen starter i Moss tirsdag i Flemminghjørnet, før turen går til Torvet i Sarpsborg på onsdag, Tistasenteret i Halden på torsdag og avsluttes på Fisketorget i Fredrikstad på fredag. Vi skal i løpet av turneen dele ut 100 dab-radioer til Østfoldingene, som kan besøke sendingene mellom kl. 15 og 17, sier Strømme.

Radiobilene er også på plass for å informere om digitalradio.

DAB-nett i alle byer

DAB-nettet i Østfold er nå ferdig bygget ut og har sendere i Fredrikstad, Halden, Moss og Sarpsborg. Nettet dekker rundt 300 000 mennesker, og gir god dekning langs de største veiene slik at du kan høre lokale kanaler sammenhengende fra Oslo til svenskegrensa. Kanalene kommer i tillegg til 22 riksdekkende kanaler.

-Det har aldri vært så mange radiokanaler på lufta i Østfold før, veksten er historisk og jeg håper den vil bidra til mye lytterglede i årene fremover, sier Ole Jørgen Torvmark, Halden-mann og daglig leder i Digitalradio Norge. Digitalradio Norge eier og driver DAB-nettet i Østfold.

Det sendes for tiden 10 kanaler i det lokale DAB-nettet for Østfold. Seks av disse sendes fra Østfold, Radio Prime i fire lokale varianter, HC. Andersens POPradio og Radio Øst. I tillegg sender P8 Pop, Radio Visjon, Podcastforlaget og Jazzabit.

Det også etablert lokale DAB-nett i Oslo/Akershus, Hedmark og Rogaland.

IMG_0144 IMG_0148 IMG_0153 IMG_0157

Kontakt:
Ansvarlig redaktør i Radio Prime, Leif Strømme, tlf 962 39 575
Daglig leder i Digitalradio Norge, Ole Jørgen Torvmark, tlf 924 30 600

 Leif Strømme Radio Prime