Nye biler med DAB+-radio

De fleste nye biler kommer nå med DAB+radio som standard tilbehør eller tilvalg. Alle de mest solgte merkene i Norge har DAB+løsninger, men tilbudet kan variere fra modell til modell.

Av

Antall nye biler med DAB+radioer øker jevnt og trutt. En kartlegging gjort ved inngangen til 2015 viser at 20 av de mest solgte bilmerkene har DAB+radio i sine modeller. Digitalradio Norge kartlegger jevnlig DAB+-andelen blant storselgerne.

På disse sidene finner du en oversikt over hvilke bilmerker dette gjelder – og en oversikt over hvor mange modeller som har DAB+løsninger. Mer detaljert oversikt over hvilke modeller dette gjelder finnes i eget vedlegg nederst på siden. Listen er basert på statistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) samt opplysninger fra importører i Norge.

OVERSIKT – BILER MED DAB* 

Volkswagen

Alle personbiler kommer med DAB+ som standard i Norge.

Toyota

Elleve modeller kom med DAB+ som standard i 2014. DAB+ i flere utstyrsnivåer i 2015. 

Volvo

Volvo har DAB+ som standard i 90 – 95 prosent av alle biler som selges i Norge. Øvrige biler kommer med DAB-forberedelse som gjør det enklere å montere DAB+.

BMW

DAB+ oppgradering i alle bilmodeller fra BMW og Mini

Nissan

DAB+ som standard-utstyr i de fleste modeller, kan leveres som ekstrautstyr til øvrige.

Ford

Åtte av Fords personbiler kommer med DAB+ som standard, i løpet av 2015 kommer også to nye modeller med dette som standard. DAB+ kommer også som tilvalg i en rekke transportbiler.

Skoda

Alle personbiler har DAB+ som standard.

Audi

Kommer som standard i de fleste modeller på det norske markedet.

Mercedes-Benz

Kommer som standardtilbehør i tre modeller, som ekstrautstyr i øvrige og ettermonteringsløsning i øvrige modeller.

Peugeot

De fleste modeller har DAB+ som standardutstyr, tre modeller leverer DAB+ som tilleggsutstyr.

Mazda

Mazda hadde i 2014 integrert adapter som tilvalg på nyere biler, men kommer i 2015 med DAB+radio som standard i de fleste modeller.

Mitsubishi

DAB+ er standard i to modeller, men leveres som tillegsutstyr i øvrige modeller. Kommer i to ny modeller i løpet av 2015.

Kia

To modeller har DAB+ som standard, men leveres som tilleggsutstyr i øvrige modeller.

Tesla 

DAB+ er standard i modellene som er tilgjenglig på det norske markedet. 

Opel

Alle personbiler kommer med DAB+ som standard i Norge.

Suzuki

Alle personbiler kommer med DAB+ som standard i Norge.

Citroen

Seks modeller har DAB+ som standard, to modeller har DAB+ som tilvalg. Kommer som standard på ytterligere to modeller i løpet av 2015. Selskapet har også adaptere.

Subaru

DAB+ er standard på alle lagerførte modeller i Norge

Hyundai

DAB+ er standard i modellene Tucson, Santa Fe, i20, i40 og IONIQ. DAB+ som tilvalg i i10, iX20, i30 og Grand Santa Fe. Hyundai tilbyr ettermontering av DAB+ hos forhandler i flere eldre modeller.

Honda

Enkelte modeller med DAB+ som standard, i tillegg enkelte modeller som ettermonteringsløsning. To ny modeller med DAB som standard i 2015.

 

Detaljert oversikt over utstyrsnivået i ulike modellerBiler med DAB+ 2014

 

Tidligere år

Ønsker du å se hvordan denne listen så ut i 2013 kan du laste opp en oversikt her. Vær oppmerksom på at man ikke kan gjøre en direkte sammenligning da fjorårets liste er basert på de 20 mest solgte modellene, og ikke merkene.

OVERSIKT – BILER MED DAB 2013

Utvikling

De siste årene har DAB-andelen i nye biler økt. Av alle nye biler som ble solgt i 2012 ble bare 30 prosent solgt med DAB, i følge Medietilsynet. Halvveis i 2014 ble totalt 74 prosent av alle biler på det norske markedet ble DAB+ som standard. 29 og 44,8 prosent med DAB som hhv standard og tilleggsutstyr. Undersøkelsen er gjort på 4146 ulike bilmodeller fra 36 ulike merker og er basert på opplysninger fra Opplysningskontoret for veitrafikk.

Få bilradio over hele landet

Bedre dekning langs veien

Forhandlere som selger biler med FM-radio må gjøre kundene oppmerksom på at radioen vil ha begrenset funksjonalitet om få år. 

 

Øvrige modeller som ikke er på topp 20 liste

Porsche

Alle modeller kan bestilles med DAB+ som tilvalg. 

Chevrolet

Enkelte modeller med DAB+ som standard.

SsangYong

Som ettermonteringsløsning.

Isuzu

Kan tilby ettermonteringsløsning til alle modeller. Navigasjon medfølger på ettermontering.

Fiat