NRK P13 – ny rocka heldigital kanal

Tirsdag 28.januar kl.20.00 lanserer NRK den digitale radiokanalen NRK P13, en musikk- og underholdningskanal for unge voksne.

Av

NRK P13 skal være radiokanalen med kjente programlederpersonligheter for lyttere som kjenner seg for voksne for P3, men som heller ikke føler seg helt hjemme i P1- eller P2-universet.

– At P13 er en musikk- og underholdningskanal betyr at musikken, rock av alle varianter og dessuten tilliggende sjangre, er utgangspunktet for opprettelsen av kanalen. Musikken er liksom «brødskiva». Underholdningen vi har tenkt å tilby, både i form av allment, informerende og humoristisk innhold i alle sendingene, kan vi si er pålegget på skiva. Og det blir flere lag med pålegg, oppå hverandre. Salami, gulost, agurk, paprika og majones på samme skiva!, sier kanalansvarlig for NRK P13, Stig Holmer.

Åpning 28.januar

NRK P13 starter med et direktesendt åpningsshow fra Vulkan Arena i Oslo tirsdag 28.januar kl.20.00. Første dag med regulære sendinger er onsdag 29.januar. Du møter Shaun Henrik Matheson, Grete Strøm og Ragna Nordenborg i «Tidenes Morgen», direkte på lufta fra kl.07.00. Klokka 10.00 setter mennene bak P3-suksessen «Sexy», Tarjei Strøm og Totto Mjelde, i gang direkte fra Bergen med formiddagsprogrammet «Stjernepose».  Klokka 12.00-15.00 regjerer Siri Knudsen på NRK P13 i «Siri & co», sammen med sidekick Kristian Aune, gjester og intervjuobjekter. Kanalens nye ettermiddagsshow er «Fru Larsen». Dette er en frue med spaltet personlighet som består av Kari Slaatsveen, Knut Folkestad og Bjørnar Pedersen. På direkten fra kl.15.00-18.00 alle hverdager.

LENKE: Se sendeskjema 

– «Fru Larsen» blir en frilynt og skakk ettermiddagssending. Du blir kanskje ikke flinkere til å lage middag av å høre på, men maten kommer til å smake bedre, tror vi. Vi er også godt geografisk spredt, med programledere plassert etter en modell av musikkens mest undervurderte instrument, et triangel med Bodø, Oslo og Elverum i hver sin spiss, sier Slaatsveen, Folkestad og Pedersen.

– Programledere som gjør at du blir sittende i bilen etter at du har parkert 

I helgene serverer NRK P13s erfarne musikkjournalister en perlerad av varierte musikkprogrammer.  Programmene vil presentere både ny og eldre «rock av alle sjangre», og dekke et bredt emnefelt. Blant NRK P13s musikkjournalister finner vi Harald Are Lund, Gro Narvestad Lund, Thomas Felberg, Guttorm Andreassen, Svein Terje Torvik og Kristin Winsents, NRK P13s musikksjef. Hver fredag fra kl.18.00-19.12 sendes også Steven Van Zandt sitt radioshow «Little Steven’s Underground Garage» på kanalen.

– Grunnen til at vi digitaliserer radioen er at lyttere over hele landet skal finne programmer og musikk de setter pris på hver gang de skrur på. NRK P13 vil gi plass til mye musikk du ikke hører så ofte på radio i dag – og programledere som gjør at du blir sittende i bilen etter at du har parkert for å høre hele innslaget, sier radiosjef i NRK, Marius Lillelien.

Alle originalprogrammene som NRK P13 har premiere på i helgene, sendes om igjen på hverdagskvelder.  NRK P13 er en digital radiokanal og kan høres via en DAB, PC, mobil eller digital-TV fra tirsdag 28.januar kl.20.00.