Slo på ny kanal fra scenen

Norge får nå en ny riksdekkende radiokanal, dermed er det 23 riksdekkende radiokanaler i Norge. SBS Radio slo på Radio Soft fra scenen i Oslo.

Av

Norge har fått en ny riksdekkende radiokanal, dermed er det 23 riksdekkende radiokanaler. SBS Radio slo på Radio Soft fra scenen i Oslo. SBS Radio valgte radiokonferansen Radioens Digitale Sprang for lanseringen.

Radio Soft

Gjennom hele sommeren vil lytterene kunne høre musikk fra artister som Michael Bublè, Whitney Houston, Kenny G, Elvis Presley, Jan Eggum, Barbra Streisand, Inger Lise Rypdal, og mange flere. Fra høsten får Radio Soft et nytt og annerledes morgenkonsept med fokus på musikk, nyheter og informasjon.

– Det gleder vi oss til å tilby det norske folk fra høsten. Stemmen som skal vekke Norge på en mer behagelig måte er den velkjente radiostemmen til Lars Eikanger, forteller programdirektør Christoffer Vangen i en pressemelding.

Lars Eikanger har vært en stemme på norsk radio siden tidlig 80 tall og skal nå lede det nye morgenkonseptet. Kanalprofilen er et resultat av grundige markedsanalyser, med et innhold som vi ser at mange nordmenn savner. I alt 30 000 sanger ligger klar på stasjonens spilleliste, der de aller fleste er klassikere man etter sigende ikke hører på andre radiostasjoner.

– Vi er tidlig ute 

Svein Harberg, leder av Stortingets Kulturkomite, åpnet konferansen , med å snakke om hvorfor Norge er først i verden med å skru av nasjonal FM-nett.

– Det har vært en viss motstand mot oss som politikere i forhold til vedtaket om å slukke FM-nettet. Men vedtaket ble fattet i 2011 og det er det vi nå følger opp. Derfor er jeg stolt over å innlede med å snakke om hvorfor Norge er tidlig ute med å digitalisere radio. Dette skyldes en kombinasjon av flere ting, vi var i utgangspunktet sent ut, og levde i en radioverden som bare rullet og gikk. Heldigvis var vi der på rett tid slik at timingen ble riktig. Det sies at nordmenn er kjappe til å ta i bruk duppeditter. Denne kombinasjonen, samt et publikum som er mottagelig for mer radio, gjør at vi er tidlig ute, sa Harberg.

–  Europa vil lære av Norge

Konferansen er kommet til som resultat av stor utenlandsk interesse for det norske slukke-vedtaket. Det er påmeldt deltagere fra 12 ulike nasjoner, alle deltagere har tilknytning til radiobransjen. Mange ønsker mer innsikt i prosessen som ledet opp til det norske slukkevedtaket.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, P4-sjef Kenneth Andresen og  SBS Radios sjef Lasse Kokvik snakket om muligheter og utfordringer knyttet til lytting og kanaler.

-Vi måtte gjøre vurderingen av om radioen kom til å stå seg på FM-båndet?  Svaret var nei. Hvis radio taper posisjon og viktighet, har vi et mye større problem enn hvis vi taper posisjon, sa Kenneth Andresen, sjefsredaktø og adm.dir i P4.