Mer lokalradio på Øvre Romerike

Øvre Romerike har fått et splitter nytt lokalradiotilbud over DAB. En ny sender på Mistberget gir hele 18 nye radiokanaler til innbyggerne i området.

Av

– Dette er en sjeldent stor kanalvekst og jeg tror ikke det på noe tidspunkt i lokalradiohistorien har skjedd en tilsvarende kanalutvidelse i dette området, sier Mari Hagerup, kommunikasjonssjef i Digitalradio Norge, som driver nettet sammen med Bauer Media og Norkring.

Fyller et hull

Den nye senderen har stor rekkevidde og bidrar til å komplettere lokal-DAB-nettet i Akershus og Oslo. Kommunene i den nordre delen av fylket har til nå manglet dekning fra det digitale lokalradionettet. Nå har imidlertid både Eidsvoll, Nannestad, Gjerdrum, Hurdal, Nes og Ullensaker fått dekning. Det er også registrert dekning i Hedmark.

– Nå fyller vi et viktig hull i lokalradiokartet. Dette området har kun hatt tilgang på nasjonale DAB-kanaler – men kan nå notere seg nesten en dobling i kanal-tilbudet. Alle som bor i området kan nflere typer etsbefolkningn med Bauer Media og Norkring er flere ulike ar til 1,4 millioner potensielle lyttere. få inn de nye kå finne 41 kanaler på DAB-radioen, flere av de nye kanalene har et innhold de nasjonale mangler, sier Hagerup.

18 kanaler på lokalnettet

Lokalnettet har i dag 18 kanaler på lufta. Det innholdsmessige spennet mellom kanalene er stort og mange retter seg mot helt spesielle lyttergrupper. Det finnes opptil flere kanaler for minoritetsbefolkning, nisjekanaler innenfor musikk og religion og andre lokale kanaler i nettet.

– Noen av dem er kjente FM-kanaler, men flere kanaler er også helt nye og har dukket opp som en følge av at det er mer kapasitet med DAB, forklarer Hagerup.

Se kanaloversikten her (rull ned til lokalradio-oversikten)

Man må ha en radio med DAB+ for å høre kanalene. Husk å gjøre en scan eller reset for å være sikker på å få inn de nye kanalene i området. Kanalbeskrivelser ligger i eget vedlegg.

Lokalnettet i Oslo og Akershus ble satt i drift i oktober 2013 og har opptil 1,2 millioner potensielle lyttere. Nettet er et samarbeid mellom Digitalradio Norge, Norkring og Bauer Media, som har konsesjon for dette DAB-nettet.