NRK lanserer P1+

Av

NRK lanserer i høst en splitter ny digital radiokanal med kjente og kjære radiopersonligheter. NRK P1+ skal kun sendes på DAB og vil ikke finnes på FM-båndet. 

Påskelabyrintens far, Viggo Valle, og den tidligere «Her og Nå»-dronningen, Kari Sørbø, vil by på morgenradio fra kl.06.00-09.00.

– Vi skal gi en god start på dagen med aktuelle gjester, kåseri, morgengymnastikk (!), konkurranse, humor og musikk fra din første ungdom, sier Sørbø og Valle, som gleder seg til ønske lytterne god morgen på radioen igjen.

P1 + skal være en ny følgesvenn for de som har levd en stund, men som fremdeles er ungdommer innvendig. I oktober går Hans-Petter Jacobsen, Viggo Valle, Kari Sørbø og Hanne Hoftun i studio igjen for å gi det norske folk P1 +.

– Her blir det også nyskapninger laget av kjente NRK-folk du har savnet. Det rikholdige arkivet til NRK blir også en viktig del av kanaltilbudet, sier de nye morgenvertene.

Hans-Petter Jacobsen vil nok tilfredsstille mange Nitimen-fans ved å kjøre i gang den «gamle» Nitimen som formiddagsradio fra kl.09.00-11.00, og Hanne Hoftun vil servere musikkprogram med mer midt på dagen.

– Det blir spennende å være med på å forme en ny kanal – i prime time mellom kl.09.00-11.00! Litt underlig blir det kanskje å «konkurrere mot» mine tidligere kolleger i Nitimen, men la oss håpe vi alle blir vinnere!, sier Hans-Petter Jacobsen.

Kanalansvarlig Line Gevelt Andersen har god tro på den nye digitale radiokanalen.

– P1+ betyr mer av det gode. Mer god radio i kjent P1-stil. Mer av de gode programmene, mer av den gode musikken og mer av de gode programlederne, sier Andersen.

P1+ skal være på lufta fra 2.oktober 2013, på dagen 20 år etter trekanal-omleggingen i 1993, og vil ha hovedsete på Tyholt. Den digitale radiokanalen vil kunne høres som DAB-radio, som nettradio og via det digitale bakkenettet og tv-apparatet. Ved utgangen av 2014 har 99,95 prosent av befolkningen tilgang til NRKs sendinger via DAB-nettet.