NRK Sport sendes i DAB+

Av

NRK har flyttet deler av fotballsendingene over på den digitale kanalen NRK Sport. Kanalen har også endret sendemåte og sendes nå i DAB+.

Ved å tune inn radioen på nytt er man garantert å få inn fotballsendingene, som begynte å sende i midten av mai.

Når fotballrundene blir normale i juni, vil NRKs fotballnorm være at fredagskampen (kl 19.00), lørdagskampen (kl 15.30 og 18.00) og søndagskampen (kl 15.30) overføres påNRK Sport. NRK P1 har fortsatt søndagssendinger med vekslende rapporter fra de ulike kamparenaene, men i tillegg blir det sendt kamper i sin helhet på den digital sportskanalen.

– Vi er glad for at vi har fått til dette. Nå får vi et helhetlig fotballtilbud fra NRK. Fotballsendingene på NRK P1 og NRK Sport vil utfylle hverandre, sier Sportens Geir Elle tilNRK.no.

PÅ DAB +

NRK Sport har blitt flyttet fra DAB til DAB+ på kort varsel fordi NRK har måttet gi kapasitet tilbake til SBS, som nylig er kommet med i DAB-samarbeidet. Omlegging til DAB+ innebærer at kanalen kun er tilgjenglig på dagens DAB+radioer og at eldre DAB-radioer (fra før 2009) ikke kan motta signalene. De aller fleste radioer må tunes inn på nytt for å få inn den nycodede kanalen.