SBS Radio forplikter seg til å satse digitalt

Av

SBS Radio og Kulturdepartementet er enige om ny konsesjonen for Radio Norge. Radiogruppen forplikter seg dermed til å være med på den videre utbyggingen av det riksdekkende DAB-nettet, slik P4 har gjort.

– Dette er en god avtale for oss, og en opptur i den tøffe tiden vi har opplevd de siste månedene. Vi kan nå starte arbeidet med å lage en radiokanal som kan skreddersys lytternes ønsker, uten for mange omfattende konsesjonsforpliktelser, sier konstituert administrerende direktør i SBS Radio Norge AS, Bernhard A. Steen.

Avtalen forplikter kanalens eiere, SBS Radio, til å bidra i utbyggingen av det riksdekkendeDAB-nettet, sammen med P4 og NRK.

– Dette er gode nyheter for norske radio-lyttere og hele den norske radiobransjen, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge.

– Det betyr at radiobransjen igjen står samlet om DAB-utbyggingen. Vi gleder oss til å gjenoppta samarbeidet med SBS Radio for å videreutvikle digitalradio i Norge, sier Torvmark.

Av de daglige radiolytterne i Norge lytter 97 % på radiokanalene fra de tre radiogruppeneNRK, P4 og SBS Radio.

Det er Norkring, som på vegne av kringkasterne, står bak den omfattende utbyggingen som for tiden pågår i hele landet, mens Digitalradio Norge fungerer som operatør for det kommersielle nettet.

– Vi er svært glade for at alle nå tar del i DAB-fremtiden og sikrer et radio-mangfold i Norge. Norkring og SBS Radio har i mange år samarbeidet godt gjennom utbygging og drift av FM-nettet, og vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid også på DAB, sier administrerende direktør i Norkring Torbjørn Ø. Teigen.

 

For mer informasjon, kontakt:
Bernhard Steen
Konstituert administrerende direktør
SBS Radio Norge AS
Tlf: 920 54 258

Mari Hagerup
Kommunikasjonssjef
Digitalradio Norge
Tlf: 920 46 088

Ingrid Dietrichsson
Kommunikasjonssjef
Norkring
Tlf: 905 66 47