To-dagers radiokanal

Neste uke går en ny radiokanal på lufta. Radio Digital sender direkte fra Radiodager, der noen av Europas og Norges mest kjente radiostemmer er samlet.

Av

I to dager kan folk i Oslo-området høre radiostemmer som sjeldent gjester Norge. En av dem er Johnny Vaughan, som i et tiår var morgenvert for Londons mest populære kommersielle radioshow, og er en av Storbritannias mest kjente radio- og tv-personligheter. De kan også høre Ben Cooper, som er er sjef for BBCs ungdomskanal Radio 1 og en markert fornyer av allmennkringkaster-radio. En av dem som også kommer Liz MacKean i BBC, som som avslørte  pedofiliskandalen i BBC, hun forteller innsidehistorien om hva som skjedde.

Foruten disse vil Radio Digital ha kjente norske radiostemmer som Ronny Brede Aase, Kari Slaatsveen, Jon Almaas, Lise Askvik, Radiosjefene og mange flere. Radio Digital vil også presentere det beste av norsk radio fra det siste året: De nominerte til norsk radios årlige ”Oscar-utdeling” – Prix Radio i 16 kategorier.

Eventradio

Radio Digital skal kun sende i to dager. Etter to dager pakker kanalen sammen og avvikles. Kanalens korte levetid muliggjøres gjennom forenklede konsesjonsregler og bedre kapasitet i sendernettene. Ny sendestruktur øker kapasiteten og gir plass til langt flere kanaler.

Radio Digital er et samarbeid mellom Radiodager og Digitalradio Norge. Kanalen sender på det nyopprettede DAB-nettet i Oslo og Akershus, som har plass til mellom 15 og 20 kanaler.  Kanalene i nettet har en rekkevidde på 1,2 millioner mennesker i Stor-Oslo,  og sender via de store radiosenderne i Oslo-området. En rekke kanaler har bundet seg til nettet og er i ferd med eller har allerede startet  radiosendingene. Blant disse er både Ordentlig Radio, Radio Metro, Norea Radio, Radio 1 Oslo, Radio Rox, Radio+ Country, Beat, VoxLo, The Voice og Love Music. SBS Radio og Digitalradio Norge er konsesjonær av nettet og leier ut kapasitet til like vilkår.

Player-Radio-Digital-logobig

Mer informasjon:

Tommy Gaustad, Radiodager Norge, mobil 930 03 566

Mari Hagerup, Digitalradio Norge, mobil 920 46 088
liten-logo-for-lister-på-mobil-160-x-90