NRK Klassisk i ny drakt

Den digitale radiokanalen NRK Klassisk blir ny 4. november. Flere timer daglige direktesendinger, kjente gjesteprogramledere og endret musikkprofil er nøkkelord for å nå ut til flere lyttere.

Av

– Vi ønsker å gjøre radioen litt vakrere. Klassisk musikk består av noen enestående perler som kan vekke like sterke følelser i dag som for over hundre år siden. Selv om man ikke har forkunnskaper er det noe ved disse udødelige klassikerne som har gått rett inn i folks hjerter til alle tider, sier kanalsjef for NRK Klassisk, Ragnhild Veire.

Endrer musikkprofil

De beste og mest kjente perlene fra de fire siste århundrer vil dominere lydbildet på NRK Klassisk. Kanalen vil også løfte frem norsk musikk og de fremste norske klassiske utøverne.

– Vi har jobbet mye med musikkprofilen, og brukt tid på å undersøke hva ved den klassiske musikken, som har verdi for publikum. Gjenkjennelse er viktig for mange, som for eksempel Mozarts Tryllefløyten og Vivaldis fire årstider, men publikum etterspør også et bredt spekter av filmmusikk og barokkmusikk, sier Veire

Kjente gjesteprogramledere

I tillegg til flere timer daglige direktesendinger med programledere, samt spesialprogram med opera og filmmusikk, vil kjente personer presentere sine klassiskfavoritter seks dager i uka. For eksempel Jenny Jensen, Frithjof Jacobsen, Per Sundnes og Tord Gustavsen, men også kjente musikknavn som Arve Tellefsen, Didrik Solli-Tangen, Per Boye Hansen og andre nøkkelpersoner i norsk musikkliv.

Nye programflater fra og med 4. november:

Formiddagsmusikk, man – søn kl. 09 – 12. Programleder: Mari Lunnan

Midt i musikken, man – fre kl. 14 – 17. Programleder: Eirik Os Simonsen.

Filmmusikk, ons kl. 17 – 19. Programleder: Wolfgang Wee

Operafavoritter, tir kl. 18 – 19. Programleder: Eivind Bøksle

Musikkfrokost, lør og søn, kl. 07 – 09. Programleder: Camilla Yndestad.

 

NRK Klassisk er en heldigital radiokanal og kan høres på DAB-radio, på nettradio eller via det digitale bakkenettet og tv-apparatet.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Kanalsjef NRK Klassisk:
Ragnhild Veire, ragnhild.veire@nrk.no, tlf: 908 27 674
Presseansvarlig NRK:
Katrine Smedbråten Andresen, katrine.smedbraten.andresen@nrk.no, tlf 918 44 239