NRK utvider det digitale radiotilbudet

Mange kjente radiostemmer skal lose deg gjennom dagen i NRKs digital kanal P1+. Nye kanaler muliggjøres fordi radio nå sendes digitalt.

Av

Norsk radio skal i fremtiden sendes med digital teknologi. En av fordelene med ny teknologi er at lyden komprimeres slik at det blir plass til flere kanaler på frekvensbåndet. Dette gjør at NRK og andre radiohus kan opprette nye kanaler til lytterne sine – og tilby nytt innhold eller gjenskape gamle klassikere slik NRK P1+ nå gjør, sier Mari Hagerup, kommunikasjonssjef i Digitalradio Norge.

Frokoståpning

Det var brask og bram da NRK P1+ offisielt ble åpnet på NRK Tyholt i Trondheim 2.oktober. Åpningen gikk direkte i P1+s frokostsending og ble foretatt av kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og statssekretær Mina Gerhardsen. Frokostsendingen ledes av Viggo Valle og Kari Sørbø.

Samfunn åpningp1pluss mina og ksjef

NRK P1+ er en heldigital kanal og en ombyggelse av digitalkanalen NRK Gull. Et trettitalls medarbeidere skal fylle den nye heldigitale radiokanalen med innhold. Både på Tyholt og Marienlyst kommer gamle radioveteraner til heder og verdighet. Hans-Petter Jacobsen, Viggo Valle, Kari Sørbø, Hanne Hoftun, Erik Forfod og Rune Alstedt er blant de du vil høre i den nye radiokanalen.

Nye kanaler kommer på DAB

– Vi håper mange vil glede seg over det nye radiotilbudet som nå er på lufta, sier Hagerup.

Nye norske radiokanaler vil i tiden fremover bli lansert på DAB. DAB er det nye radionettet og skal overta som distribusjonskanal etter FM. Det bygges i dag to riksdekkende DAB-nett i Norge. Ett nett for NRKs kanaler og ett nett for de kommersielle kanalene. Nettene har kapasitet til om lag 40 kanaler om de sendes i formatet DAB+.

FM-nettet har i dag begrenset kapasitet og i enkelte områder er det det så fullt at det ikke er mulig å utvide kanaltilbudet ytterligere. Deler av FM-nettet, og særlig den delen av nettet som benyttes av NRK, har dessuten et betydelig oppgraderingsbehov og nærmer seg slutten av sin teknisk levetid.

Slik hører du NRK P1+

  • NRK P1+ er en heldigital radiokanal. Det betyr at du ikke kan høre kanalen via en FM-radio.
  • NRK P1+ kan du høre via en digitalradio – en DAB-radio. Alt om digitalradioen finner du på radio.no.
  • NRK P1+ kan du høre som nettradio – via NRKs radiospiller – gå til radio.nrk.no.
  • NRK P1+ kan du høre via et fjernsynsapparat. Finn radioknappen på din fjernkontroll.

LENKE: Se hele sendeskjemaet