Jul i DAB-kanalen NRK Klassisk

Førstkommende lørdag legger den digitale radiokanalen NRK Klassisk om sendeskjemaet og spiller kun klassisk julemusikk og julesanger, hele dagen.

Av

NRK Klassisk gjentar fjorårets suksess og skal også denne jula sette publikum i den rette stemningen ved å tilby det vakreste musikkarkivet har å by på.

– Vi beholder vår klassiske profil, men tilbudet blir relativt lett i forhold til ellers i året, med fokus på kjente julesanger og klassisk julemusikk. Sølvguttene har sin naturlige plass, Nøtteknekkeren og Juleoratoriet likeså, sier kanalsjef Ragnhild Veire.

Gjesteprogramledere

Nytt i år er at kjente personer har fått ønske seg musikk, og seks dager i uka loser de lytterne gjennom en time med sine julefavoritter. Didrik Solli-Tangen, Ole Edvard Antonsen og Helene Bøksle er blant dem som bidrar. Dirigenten for Sølvguttene, Fredrik Otterstad, har også laget en julespesial.

Tilbudet trakk i fjor uventet mange nye lyttere til kanalen. 9 prosent, eller 400 000, av befolkningen var innom det spesialdesignede musikktilbudet i desember.

NRK Klassisk er en heldigital radiokanal og kan høres på DAB-radio, på nettradio eller via det digitale bakkenettet og tv-apparatet.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Presseansvarlig NRK:
Katrine Smedbråten Andresen, katrine.smedbraten.andresen@nrk.no, tlf 918 44 239