Splitter ny jazzkanal i Oslo og Akershus

Første juledag ser en helt ny kanal dagens lys I Oslo. Jazzabit sender jazz døgnet rundt og sikter mot å være Oslos nye rytmiske radio.

Av

Mange kommer antagelig til å pakke opp en DAB-radio på julekvelden. Da kan de glede seg over å finne en ny kanal dagen etter.

Jazzabit Oslo kringkaster på DAB i Oslo/Akershus fra 25/12 2013.

– Radioformatet speiler universell jazz, fra fortid til nåtid, fra de klassiske rytmene til de moderne breakbeats. Jazzabit skal være Oslos rytmiske radio, sier Leif M. Synnevåg, som er ansvarlig redaktør i den nye kanalen.

Jazzabit kringkaster en 24-timers rotasjon med vekt på kvalitet, estetikk og det de kaller livets rytme.

– Vi er ikke så opptatt av hva klokken er, men vi registrerer gjerne forskjellen på dag og natt. Vårt radioformat speiler alle storbyers rytmiske bevegelse – uforutsigbar forutsigbarhet, eller var det omvendt, spør Synnevåg.

Oslo-basert

Jazzabit eies og drives av voiceover-selskapet Voicebox Productions og kringkastes fra Oslo Sentrum. Medarbeiderne i Jazzabit har bred og lang erfaring innen kringkasting, produksjon, og formatering.

–       Her finnes det ingen tilfeldigheter. Vi styres av helt klare formeninger om hvor vårt fokus bør være. Vi valgte det rytmiske radioformatet fordi det ikke eksisterer et lignende radioformat i Norge, sier Synnevåg.

–       Vi har lyttet og studert radiokanaler helt siden mellombølgen. Jazzabit lar seg inspirere av alle store kringkastere og er et unikt  radioformat, avslutter han.

Christian Andersen er teknisk sjef i kanalen, som har slagordet  100% jazz “the goodlookin’ radio”.

Nytt DAB-nett i Oslo og Akershus

Denne høsten ble det lansert et helt nytt DAB-nett for radiolyttere i Oslo og Akershus. DAB-nettet har en rekkevidde på om lag 1,2 millioner mennesker og kanalene kan høres fra Minnesund i nord til Moss og Drammen i sør.

Interessen for å sende radio i hovedstadsområdet har vært enorm og det er en hel rekke nye kanaler som enten skal på lufta eller allerede er på lufta. Kanalene er fulltidskanaler som skal sende innhold 24 timer i døgnet. SBS Radio er konsesjonær i nettet.

Når alle DAB-kanaler kommer på lufta blir det mer enn 35 kanaler å velge mellom i Oslo og Akershus. Det inkluderer de 20 kanalene som sendes på det nasjonale DAB-nettet. DAB gir plass til lang flere kanaler enn på FM-nettet. Sendingene følges av tekst og bilde og er fri for skurr.