Barneradio kun på DAB

Fra og med årsskiftet er NRKs barneradiosendinger blitt digitale. Alle sendinger er flyttet til DAB-kanalen NRK Super.

Av

I mange år har NRK sendt en halvtime med barneradio på NRK P1 hver kveld. – Endringen er en konsekvens av endrede medievaner, også hos barn, sier programredaktør Hildri Gulliksen i NRK.

Radioutgaven av NRK Super er en heldigital radiokanal som kan høres enten som nettradio, via en DAB-radio eller via et fjernsynsapparat. Finn radioknappen på fjernkontrollen!

En undersøkelse som Mediebarn gjorde våren 2013 viser at 99 prosent av alle barn nå har tilgang til en PC og åtte av ti har tilgang til et nettbrett.

NRKs barneverden – NRK Super

NRK har bygd opp sitt eget barnetilbud – NRK Super – både på fjernsyn, nett og radio. Gulliksen sier det derfor er naturlig å legge ned det daglige magasinprogrammet og i stedet fokusere på den digitale radiokanalen NRK Super som tilbyr et barnetilbud dagen lang.

– Barn forventer, i enda større grad enn voksne, å finne innholdet når og hvor de vil, sier Gulliksen.

Les også: Hysj, hysj, hysj! Nå blir det virkelig stille

Nettbrett og tv

Hildri Gulliksen, programredaktør NRK Super (Foto: Ekroll, Anne Liv/NRK)

– Dagens barn har andre vaner og regner med å finne barnetilbudet når det passer dem, ikke akkurat når det passer oss å sende det, sier programredaktør Hildri Gulliksen i NRK Super-redaksjonen.

Foto: Ekroll, Anne Liv/NRK

Hun viser til at nettbrettet har kommet som barns viktigste plattform i tillegg til tv. – NRKs radio og lydinnhold til barn må være lett tilgjengelig der, fortsetter hun.

Derfor vil hun heller bruke ressursene på å styrke NRK Super-tilbudet enn å opprettholde halvtimen med Superblokka på NRK P1 hver kveld.

Radiotilbud dagen lang

På NRK Super vil unge radiolyttere både få hyggelig musikalsk selskap, opplesninger og hørespill og det hele presentert av to kjente programlederstemmer.

På NRK Super er også barn med på å sette preg på kanalen. Reportasjer og hele programmer fra NRKs rikholdige arkiver er det mye av og det sendes radio- eller lydversjoner av TV-programmer som Superkviss og Supernytt.

NRKs barneverden – NRK Super

  • NRK Super er NRKs barneverden. På nett, radio og fjernsyn tilbys det et bredt tilbud for barn og unge.
  • NRK Super speiler hverdagen til barn i hele Norge, og viser mangfold i sitt programtilbud både gjennom innhold, språk og ulike sjangre.
  • På fjernsynet er NRK Super Norges største barnekanal for barn fra to til tolv år. NRK Super sender alle dager fra kl 06.30 til kl 19.30.
  • NRK Super har også en egen nett-tv – tv.nrksuper.no. Her kan du se alt NRK tilbyr akkurat når det passer eller se tv-sendingen direkte.
  • Radioutgaven av NRK Super kan du høre døgnet rundt. Det er en digital radiokanal. Det betyr at du kan høre den som nettradio på radio.nrk.no/direkte/radio_super, via en DAB-radio eller via et fjernsynsapparat. Finn radioknappen på fjernkontrollen!