Nye programledere i NRK Klassisk

Per Sundnes, Alexander Rybak, Arve Tellefsen og Tine Thing Helseth blir programledere i NRK Klassisk.

Av

Allerede fra neste uke blir de fire en del av den digitale radiokanalens faste stemmer.

«Per på podiet»

Per Sundnes får i «Per på podiet» besøk av mennesker han er nysgjerrig på. Han vil by på klassisk musikk han elsker, det blir aktualiteter fra musikklivet og dykk i arkivet. – Å jobbe med radio for meg er magisk og gir meg helt unike muligheter til å male bilder i lytternes hoder. Klassisk musikk burde vært påbudt som medisin, på blå resept, sier Sundnes.

«Min favorittmusikk»

Tine Thing Helseth, Arve Tellefsen og Alexander Rybak skal rullere som programledere for «Min Favorittmusikk», og de vil by på personlige musikkvalg, gjester og historier fra livet på og bak scenen.

– Jeg har lenge vært hekta på radio, og det at jeg nå får være radiovert og invitere gode venner fra vidt forskjellige miljøer, er midt i blinken. Jeg får besøk av spennende personligheter som alle har hatt ulike veier inn til den klassiske musikken, sier Arve Tellefsen.

Også Alexander Rybak gleder seg til jobben som programleder. – Jeg har alltid hatt som misjon å vise frem klassisk musikk til de rundt meg. Som programleder får jeg nå dele mitt livs vakreste musikalske opplevelser med lytteren, sier Rybak

Tine Thing Helset skal dele opplevelser fra livet som trompetstjerne ute i den store verden.

–Musikken former livet mitt, og reiseopplevelsene former meg som musiker. Det forholdet vil jeg snakke litt om i programmet, sier Helseth.

NRK Klassisk er en heldigital radiokanal og kan høres på DAB-radio, på nettradio eller via det digitale bakkenettet og tv-apparatet.

Nye programflater i NRK Klassisk fra uke 37: «Per på Podiet», fredager fra klokken 9-11. «Min favorittmusikk», torsdager fra klokken 9-11.


For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Kanalsjef NRK Klassisk:
Ragnhild Veire, ragnhild.veire@nrk.no, tlf: 908 27 674
Presseansvarlig NRK:
Katrine Smedbråten Andresen, katrine.smedbraten.andresen@nrk.no, tlf 918 44 239