Alle radiostjernene på én radiostasjon

Torsdag og fredag kan du høre alle radiostjernene på samme stasjon. Eventkanalen Radio Digital lager sending med alt som kan krype og gå av radiopersonligheter.

Av

– Radio Digital er den mest stjernespekkede radiostasjonen i landet. Vi sender der alle de største profilene i norsk radio oppholder seg, på bransjetreffet Radiodager. Her kommer det folk ramlende inn i studio – og du kan høre dem på en helt annen måte enn til vanlig. Her er de på egen hjemmebane, sier Endre Juel Lundgren som leder sendingene.

Vil du høre alle intervjuene fra dag 1 – gå inn her.

Vil du høre radiobransjens store pris-fest Prix Radio – gå inn her.

Radio Digital har studio i foajeen på Radiodager, der om lag 300 radiofolk er samlet over to dager. Radiopratere fra små og store kanaler – store NRK, P4 og Radio Norge-profiler, musikkjournalister, sprudlende morgenverter, rappkjefta søndagspratere, sløye kveldspratere, dokumentarister og lokale radiostjerner er på plass.

Nå er det deres tur til å være gjest i studio og Lundgren ser frem til mange unike intervjuer. Radiofolk som aldri jobber sammen kan dumpe ned ved mikrofonen, og gamle historier kan se dagens lys for første gang. Åpen temaliste og lite musikk skaper en dynamikk man sjeldent hører på de etablerte programflatene.

Eventkanal

Etableringen av DAB-nett har gjort det mulig å lage kortlivede kanaler, såkalte event- eller popup-kanaler. Bedre kapasitet i sendernettet gjør det mulig å lage en fullskala  kanal.

Kanalen distribueres via lokale DAB-nett i Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark og Rogaland, og har en rekkevidde på mer enn 2 millioner mennesker. Hør den også på radiospilleren radio.no. Sendingene begynner mandag – men de store lytterdagene er torsdag og fredag.

Lyst til å stille spørsmål i sendingen? Bruk #radiodigital for å bidra.

 

Prix Radio

Kanalen sender også direkte fra Prix Radio – som er radiobransjens Oscarfest.

– Vi presenterer ALLE de nominerte med lyd og omtale gjennom dagene. Vi forsterker dette med å supplere med intervjuer med de sterkeste kandidatene, sier Juel Lundgren.

Man kan også høre intervju med HC Andersen og med den norske radioprodusenten Pinell, som er i ferd med å skape en nytt stykke radiohistorie.

– Enkelte radiopersoner snakker uten filter, men det jeg synes gjør Radio Digital helt unik er at vi kan grave litt dypere og gi folk svar på hvorfor disse personlighetene er akkurat slik de er. I fjor forklarte NRK Østlandssendingens Erik Engen hvorfor han måtte stoppe som trafikkreporter i P4s trafikkhelikopter. Det var et utslag av vaskeekte flyskrekk, og på Radio Digital la han ikke to fingre imellom når han utdypet hvordan det ganske effektivt setter en stopper for yrkesutøvelsen.

Kontakt: Mari Hagerup, kommunikasjonssjef Digitalradio Norge, mobil 920 46 088.